ESENYURT

Esenyurt Belediyesi o yazıyı yalanladı ama gerçek çok başka!

Gazeteci Süleyman Özışık'ın Esenyurt Belediyesi'yle ilgili yazdığı yazının ardından İnternetİstanbul.com olarak konunun takipçisi olduk ve belediyeden gelen cevabı noktası virgülüne dokunmadan yayınladık. Belediye o yazıda Süleyman Özışık'ı yalanlamıştı; fakat bugün ortaya çıkan gerçek bambaşka!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt Belediyesi o yazıyı yalanladı ama gerçek çok başka!

Esenyurt Belediyesi'nin AK Parti'den CHP'ye geçtikten sonra vatandaşlara verdiği yardımları kestiğini, üstelik kreş ücretlerine de iki kat zam yaptığını gazeteci Süleyman Özışık yazdıktan sonra konunun takipçisi olduk.

İnternetİstanbul.com olarak söz verdiğimiz gibi belediyeden gelen açıklamayı herhangi bir kırpma yapmadan aynen yayınladık. Esenyurt Belediyesi'nin açıklamasına göre; sosyal yardımlar ve cenaze nakil hizmetleri sürmekte, yeşil kart sahiplerine sağlanan olanaklar kesintisiz devam etmekteymiş!

Fakat Esenyurt Belediyesi'nin bu açıklamasının doğru olmadığını Süleyman Özışık'ın bugünkü yazında açıkladı.

Süleyman Özışık, ''Esenyurt Belediyesi beni yalanlamış ama...'' diye başladığı yazısında, neler yaşandığını anlattı.

...

''Garip gurebaya verilen yardımlarla ilgili iddiama, 'Biz o kartları, gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemek için dondurduk' diye cevap vermişler.

Ancak her ne olmuşsa, dün aniden bütün ihtiyaç sahiplerini birkaç saat içinde belirleyip kartlara yükleme yapmaya başlamışlar. 

İlginç di mi?

Kartlarına para yüklenen vatandaşlar mesaj atmış, 'Yazdığın yazı sayesinde yardım almaya başladık' diye dua etmiş.''

Esenyurt'ta oturan bir vatandaşın yorumu

Esenyurt'ta yaşayan İnternetİstanbul.com okuru Hasan Karagülle'nin yorumu; ''Biz bir haberci değiliz sıradan bir vatandaşız daha önce Ramazan etkinlikleri yapılıyordu ve broşür pankartlarla duyuruluyordu. İnsanlara ''şuan böyle birşey yok cenaze yardım gibi diğer faliyetler devam ediyor'' diyorsunuz; ben gördüğüme inanırım. Belediyeden yardım almıyorum iptal olduğunu bileyim, yakın zamanda cenazemde olmadı onun da iptal olduğunu bilmem; lakin Ramazan etkinliklerinin yapılmadığını biliyorum. Görünen köy kılavuz istemez, siz sadece kağıt üzerinde herşeyi güllük gülistanlık gösteriyorsunuz''

Yorumlar 3 yorum