ESENYURT

Suyu, Akbil'i indirdik diyorlar Esenyurt'ta kreşe iki kat zam yapıyorlar!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt seçimden önce "Herkesi kucaklayacağız" diyordu. İşbaşı yaptıktan sonra, kucaklamak yerine dışlamayı tercih etiğini İnternethaber yazarı Süleyman Özışık yazdı. Özışık'a göre, Esenyurt'ta vatandaşa daha önce verilen hakların hepsi iptal edilmiş!

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Suyu, Akbil'i  indirdik diyorlar Esenyurt'ta kreşe iki kat zam yapıyorlar!

İnternetistanbul.com olarak Başkan Kemal Deniz Bozkurt'un vereceği bir cevabı varsa, noktasına virgülüne dokunmadan yayımlamaya hazır olduğumuzu belirttikten sonra, sizi Süleyman Özışık'ın o iddialarıyla başbaşa bırakıyoruz:

AK Parti’den CHP’ye geçen İstanbul’un Esenyurt İlçesi’nde, belediyenin çalışanlara yönelik verdiği kreş hizmeti vardı. Anne babalar, çocuklarını çok cüz-i bir miktar karşılığında bu kreşe bırakma şansı buluyordu. 

Belediye seçimini kazanan CHP’li aday ilk icraat olarak bu kreşe iki katı zam yapmış! Ayrıca bu kreşlerdeki “Değerler Eğitimi”ni kaldırdığını duyurmuş!

Yine belediyenin bugüne kadar garip gurebeya verdiği bazı yardım kartları vardı. Her ay bakiyesi yüklenen bu kartlar sayesinde yetimi, öksüzü, yoksulu istediği marketten alışverişini yapabiliyordu.

CHP’li başkan o kartları da iptal etmiş, “Bundan sonra böylesi yardımlar yapılmayacak” diye buyurmuş! Ayrıca “Boşuna israf” diyerek Ramazan ayındaki bütün etkinlikleri de durdurmuş.

Her belediyenin verdiği “Cenaze nakil hizmeti” artık yok. Başkan, “Kültür Merkezlerine giriş, müzeye giriş gibi ücretli olacak” demiş ve bu uygulama devreye girmiş.

Esenyurt’a yolunuz düşerse lütfen gidip görün. Bugüne kadar belediyenin vitrini niteliği taşıyan park ve bahçeler pislik içinde. Park, park olmaktan çıkmış, hayvan otlağı haline dönüşmüş. 

Esenyurt’ta ikamet eden bir arkadaşımla konuştum ve durumu sordum. “Abi bunlar hepimizle kucaklaşacağını söylüyordu ve bizi kucaklamaya çok çabuk başladılar ama ters giden bir şey var. Bu adamlar bizi arkadan kucaklamaya başladı” dedi! 

E, ama herkesin başkanı olmak böyle bir şey işte!

Yorumlar