BEYLİKDÜZÜ

Kitapseverler Yaşam Vadisi 2. Etap’ta buluştu

Beylikdüzü'nde okuma alışkanlığını geliştirmek, pekiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden okuma etkinliğinde, kitap okumayı seven ve okumaya önem veren vatandaşlar bir araya geldi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kitapseverler Yaşam Vadisi 2. Etap’ta buluştu

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede okuma alışkanlığını geliştirmek, pekiştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.

7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden okuma etkinliğinde, kitap okumayı seven ve okumaya önem veren vatandaşlar bir araya geldi. Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2. Etap’ta gerçekleşen etkinlikte Durin Ajans, BeylikOff Kulübü, Beylikdüzünün Anneleri Platformu, Aydınlar Koleji, Vizyon Koleji, Beylikdüzü Basketbol İhtisas Kulübü, Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri ve Özgür Ayraçlar Kütüphane Kulübü üyeleri işbirliği ile toplu okuma etkinliği, okuma atölyeleri ve söyleşiler düzenlendi. Etkinlikte ayrıca, katılımcıların kitaplarıyla birlikte etkinlik alanına geldiği ve beraberinde getirdikleri kitapları istedikleri takdirde bağışlayabildiği “Kitap Bağış Merkezi” de oluşturuldu.

Etkinlik süresince, Kitap Bağış Merkezi’ne bırakılan kitaplar Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Şefliği tarafından ihtiyaç sahibi okul kütüphanelerine gönderilmek üzere tasnif edilerek değerlendirilecek.

BAŞKAN ÇALIK: TÜRKİYE'DE KİTAP, İHTİYAÇ LİSTESİNİN 235'İNCİ SIRASINDA 

Toplumun dönüşebilmesi için okumanın artmasının gerekli olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, şöyle konuştu:

“Bilginin aslında vücut bulmuş hali kitaptır. Kitap okuyarak zihnimizi biraz daha özgürleştirebiliriz. Ve topluma daha faydalı insanlar olabiliriz. Biz Beylikdüzü Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin ana merkezi olmayı hedef seçtik kendimize. Biz biliyoruz ki bu dönüşüm zihinlerde başlayacak sonra mekanlarda vücut bulacak. Toplumun dönüşmesi için iyi bir noktaya gidebilmesi adına insanların bilgi sahibi olması lazım. Bu da okuma alışkanlıklarıyla olur. Biz biliyoruz ki dünyada 86’ıncı sıradayız. Binde bir düzenli kitap okuma alışkanlığımız var. Avrupa’da bu yüzde yirmiler mertebesinde. Biz kitabı bir ihtiyaç olarak hissetmiyoruz. İhtiyaç listemizde kitap 235’inci sırada. Bu yüzden biz, kitapları insanlarız vazgeçilmesi olması için mücadele edeceğiz.”

Yorumlar