ATAŞEHİR

Battal İlgezdi CHP'den aday gösterilecek mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kafası karışık. Battal İlgezdi'yi aday gösterse, Murat Hazinedar'ı es geçse zor durumda kalacak. Ya ikisini birden aday gösterecek ya da risk alıp Hazinedar'dan vazgeçecek.

Oktay Sağlam
Oktay Sağlam[email protected]
Battal İlgezdi CHP'den aday gösterilecek mi?

CHP İstanbul adayı ile birlikte ilçeleri de açıklamaya hazırlanıyor. Ekrem İmamoğlu'nun büyükşehir adaylığı hemen hemen kesin gibi görünüyor. Ancak ilçeler henüz netleşmiş değil... 

Beşiktaş ve Ataşehir adayları Kemal Kılıçdaroğlu'nun kafasını meşgul eden iki önemli ilçe. CHP'nin güçlü olduğu Ataşehir'de Battal İlgez'di adaylığını ilan ederken, Beşiktaş'ın görevden alınan bakanı Hazinedar görev bekliyor. 

İnternet İstanbul'a gelen bilgiye göre, Battal İlgezdi'nin şansı çok yüksek. Murat Hazinedar'ın şansı da bir o kadar düşük. Bu konuda Kılıçdaroğlu'nun kafası hayli karışık. Aslında Kılıçdaroğlu, görevden alınan her iki başkana da iade-i vermek isityor. 

Ama... Hazinedar'ın görev beklemesi, "Battal aday gösterilirse ben de aday olmalıyım beni de aday göstermeleri gerekiyor" demesi, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını köşeye sıkıştırıyor. 

Peki Kılıçdaroğlu bu durumda ne yapacak? 

Ya Hazinedar'dan vazgeçip İlgezdi'yi aday gösterecek. Ya da risk alıp her ikisini de yeniden seçmenin karşısına dikecek. Risk çünkü, Hazinedar'ın dosyası hala çok kabarık. Üstelik CHP teşkilatıyla da kavgalı.. 

Kemal Kılıçdaroğlu görevden alınan Battal İlgezdi'yi de Hazinedar'a kurban verebilir ama, Ataşehir'in alternatif adayının ismi cebinde. O isim de pek yabancı biri değil, Battal İlgezdi'nin milletvekili eşi Gamze İlgezdi'den başkası değil. 

Bakalım zaman nasıl bir sonuç çıkaracak karşımıza... 

Yorumlar