ADALAR

Mevlüt Uysal'dan fayton sorununa çözüm geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Adalar’daki fayton sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Uysal'dan fayton sorununa çözüm geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, medyada geniş yankı bulan fayton hizmetiyle ilgili, “Bu çağda böyle bir sistem yürümüyor. Bu sorun Adalar Belediyesinin sorunu demiyoruz. Büyükşehir olarak da gereği neyse o çalışmalar yapılacak” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK GEREĞİ NEYSE YAPILACAK “

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Adalar’daki geleneksel fayton sistemi hakkında ise şöyle konuştu:

“Adalar Belediyemiz o problemi çözmemek, düğüm yapmak adına var gücüyle çalışıyor. Büyükşehir belediyesi orada yıllardır atlar yerine elektrikli faytonlar üzerine çalışma yapmasına rağmen Adalar Belediyesi hiçbir zaman çözüm noktasında yardımcı olmuyor. Öyle bir problem olduğu zaman da bizi ilgilendirmez diyor. Halbuki orada birebir Adalar Belediyesinin ilgilenmesi gerekiyor. Ama biz yine de bu sorun Adalar Belediyesinin sorunu demiyoruz. Büyükşehir olarak da gereği neyse o çalışmalar yapılacak.”

“BU ÇAĞDA BÖYLE BİR SİSTEMLE ATLA FAYTONLU SİSTEM YÜRÜMÜYOR”

Adalar’daki ahır düzenlemesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Uysal, “Ahır düzenlemeye gerek yok. Artık bu çağda böyle bir sistemle atla faytonlu sistem yürümüyor. Orada işletmeciler de o konuda sıkıntılı durumda. Yazın iki ay çalışan bir sistemle 12 ay atların bakım imkan ve ihtimali yok. Ahırı düzeltme olarak değil, Adalar’daki fayton sistemi düzeltilmeli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar