ZEYTİNBURNU

Zeytinburnu’nda çocuklar sokağa çıktı parklar eğlenceyle doldu

0-14 yaş arasındaki çocuklar için İstanbul’da 4 saatlik sokağa çıkma izni Zeytinburnu’nda renkli görüntülere sahne oldu. Parklardaki yoğunluk drone ile havadan görüntülenirken, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da, 40 gün sonra çocuklar ile bir araya geldi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Zeytinburnu’nda çocuklar sokağa çıktı parklar eğlenceyle doldu

İstanbul'da 0-14 yaş arasındaki çocuklar 4 saatliksokağa çıkma izninin başlamasıyla parklara akın etti. Güzel havanın tadını doyasıya çıkaran çocuklar, mesafe kurallarına uyarak eğlendiler. Günler sonra ebeveynleriyle dışarı çıkan çocukların keyfi görülmeye değerdi.

Zeytinburnu Belgrad Kapı Sosyal Tesisleri, Merkezefendi ve Ziya Gün Parkı’nda yoğunluk gözlemlenirken, ilçenin diğer parklarında da kaydırak ve salıncak sırası vardı.

MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYDULAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı “Kontrollü Sosyal Hayat Takvimi” kapsamında, 65 yaş üstü vatandaşların Pazar günü geçirdikleri sokak izninin ardından bugün sırada çocuklar vardı. 15 yaş altı çocuklar 40 gün sonra ebeveynlerinin gözetiminde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak sokağa çıktılar. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, çocukların bu 4 saatlik izninde onlarla beraber vakit geçirdi. Sosyal mesafeye dikkat eden Başkan Arısoy, bu konuda çocuklara sık sık uyarılarda bulundu. Bazı çocuklar ise Başkan Arısoy’a kolonya ikram edip çiçek hediye etti.

BAŞKAN ARISOY; “ÇOCUKLARLA TEKRAR BULUŞMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu’ndaki bütün parklar cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle doldu. Çocukların hepsi çok memnunlar. Ben bu çocuklarımızın çoğuyla sınıf arkadaşayım. Hepsini okulda ziyaret ettim. Dolayısıyla hepsiyle de özel bir hukukum var. Beni görünce ayrıca memnun oldular. Bu da beni çok mutlu etti. Sosyal mesafe konusunda ufak tefek sorunlar olsa da, bu ferahlamanın çocuklara çok iyi geleceğini düşünüyorum. Yeni normalleşmeye bu şekilde alışacağız. Zeytinburnu’muzun bütün parkları şu an bu durumda. Hemşehrilerimize de hassasiyetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar