ZEYTİNBURNU

Zeytinburnu Belediyesi evde bakım hizmeti nasıl başvurulur?

Zeytinburnu Belediyesi evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hastalara ulaşarak tedavilerine yardımcı oluyor. Zeytinburnu Belediyesi evde bakım hizmeti neleri kapsıyor? Evde bakım hizmeti almak isteyenler ne yapmalı?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Zeytinburnu Belediyesi evde bakım hizmeti nasıl başvurulur?

Zeytinburnu Belediyesi AKDEM Evde Bakım Hizmeti ücretli mi? Hizmetten kimler yararlanıyor? Zeytinburnu Belediyesi tarafından sunulan evde bakım hizmetine ilişkin tüm detaylar haberimizde...

Evde bakım; yaşlı, engelli ve süreğen hastalığı olan bireylerin bulunduğu ev ortamında desteklenerek, bağımsız bir şekilde kendi aktivitelerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak, bakım veren aile üyelerinin yükünü hafifletmek amacıyla sunulan bir modeldir. Bu bağlamda yapılan sosyal incelemeler neticesinde, maddi durum gözetilmeksizin Zeytinburnu’nda ikamet eden ve bu hizmete gereksinim duyan tüm vatandaşlara sunulan ücretsiz bir hizmettir.

Evde Bakım Servisi; hemşire ve sertifikalı evde bakım ekibi tarafından bakıma muhtaç, yaşlı, engelli tüm hastalara yönelik olarak hizmet sunmaktadır. Böylece destek ihtiyacı olan fakat evden çıkma imkânı olmayan kişilerin evlerine hizmet götürülmektedir. Bu hizmetler ile hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir.  

Evde Bakım Servisi’nde
    • Hemşire Hizmeti
    • Psikolog desteği
    • Evde Bakım Hizmeti bulunmaktadır.

Hemşire Hizmeti kapsamında; evden çıkma imkânı olmayan hastalara kan alma, sonda takma, dikiş alma ve pansuman hizmeti verilmektedir. Evde Bakım Hizmeti kapsamında ise; yapılan sosyal inceleme neticesinde uygun bulunması halinde hastalara banyo, yatak banyosu, kişisel bakım, yaşam alanı temizliği, evde ve hastanede refakat, heyet raporu alma gibi hizmetler verilmektedir.

Yorumlar