ZEYTİNBURNU

Mesai saatleri dışında çalışmayı reddedince işten atıldı

Zeytinburnu Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Ömer Aşık, mesai saatleri dışında çalışmayı reddettiği için "Emre itaatsizlik" gerekçesiyle işten atıldı.

Mesai saatleri dışında çalışmayı reddedince işten atıldı

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi bünyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Ömer Aşık, mesai saatleri dışında çalışmayı kabul etmediği için “Emre itaatsizlik” gerekçesiyle işine son verildi. Kendisine gönderilen tutanakla işten çıkarıldığını öğrenen Aşık, işsizlikle birlikte birçok maddi ve manevi zorlukla karşılaştı. 

Aşık, normalde de yaşamının çok zor olduğunu bu durumla birlikte zorluğun katlandığını söyleyerek, “Çok zor günlerden geçtik. Yaklaşık 2 yıl önce 14 yaşında olan oğlum biz dışarıdayken evde intihar etti. Onun evde cansız bedenini görünce bir daha ne ben, ne ailem toparlanamadık” dedi. 

'ÇAYCI VE MÜDÜR ÜZERİME YÜRÜDÜ'

Zeytinburnu Belediyesi’nde işe başladığı ilk zamandan itibaren sürekli sıkıntı yaşadığını ve bu duruma tepki göstermeye başlayınca ise saldırılara maruz kaldığını belirten Aşık, yaşadığı haksızlığı ise şu sözlerle anlattı:

“Keyfi muamele uyguluyorlardı. Örneğin mesai saatleri dışında çalıştırma gibi. Normalde mesaimiz 3’te bitiyordu ama bizi bazen akşam saat 5’te bazen de 7’de bırakıyorlardı. Gitmeyenleri ise ‘işten atarız’ gibi söylemlerle tehdit ediyorlardı. Bir defasında beni yıkılan bir şantiyenin temizliği için çağırdılar. Akşam mesaim bittikten sonra ben de gitmedim. Orada bulunan Hüseyin isimli müdür yardımcısı beni yanına çağırdı ve ‘Biz seni çağırdığımızda sen niye gelmedin?’ diye sordu. Ben de 'gelmem ben çünkü mesaim bitmişti. Mesai saatlerim dışında çalışmak istemiyorum' dedim.  Sonra diğer işçilere seslenerek ‘bu bundan sonra işe gelmesin’ dedi. Sonra aramızda sözlü tartışma başladı. Onun üzerine Hüseyin Müdür’ün yanında bulunan çaycı, üstüme yürüdü. Müdür de ondan cesaretle üstüme geldi ve bana saldırdılar. O sırada diğer işçi arkadaşlarım araya girerek ayırdılar."

İzinli olduğu 23 Kasım Cuma günü telefonla işten çıkartıldığının bildirildiğini söyleyen Aşık, "Ben çıkıp belediyeye gittim. Oradan bilgi almak istiyordum. Nedenini ilgili kişilere sorduğumda bana tutanak gösterdiler. ‘Emre itaatsizlikten işine son verilmiştir’ denildi. O tutanağın bir fotokopisini de vermediler. İşime son verilişini de sözlü olarak tebliğ etmiş oldular” diye konuştu.  

‘MÜDÜR YARDIMCISINA İNANMAYI TERCİH ETTİ’

Tutulan tutanağın bir geçerliliğinin olmadığını belirten Aşık, “Asıl müdürümüzün ismi Muhlis. Onunla aramızda bir problem yoktu. O da beni yanına çağırdı. Gittiğimde, ‘sen bana küfür etmişsin’ dedi. Ben de 'müdürüm ben sizin yüzünüzü görmüyorum, sizinle muhatap olmuyorum. Size niye küfür edeyim?' dediğimde beni dinlemedi bile. Çünkü o bir alt kademesinde çalışan yardımcısı Hüseyin'e inanmayı tercih etti” şeklinde konuştu.

‘BENİ EKMEĞİMDEN EDENLER RAHATLAR MI?’

İşsiz kalması ardından yaşamış olduğu sorunlara da değinen Aşık, “İşime son verildikten sonra hem kendim hem ailem büyük sıkıntılar çektik. Zaten kış aylarındayız ne yapabiliriz ki? Bazen çöpten kağıt ve plastik toplamaya çıkıyorum. O da yeterli olmuyor. Çıkıp saatlerce çalışmam evin daha bir seferlik pazar alışverişini yapmaya dahi yetmiyor. Beni işimden çıkarıp, ekmeğimden edenler acaba rahatlar mı? Ellerine ne geçti? Sormak istiyorum. Allah haksız yere işine son verilmiş herkesin yardımcısı olsun" ifadesinde bulundu.  

Yorumlar