YEREL HABERLER

Yenikapı mitinginde Binali Yıldırım'dan gençlere kanka olma çağrısı

Yenikapı'daki dev mitinde önce Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım konuştu. İstanbul için 'Yıldırım sözleri' veren Binali Yıldırım gençleri kanka olmaya davet etti.

Yenikapı mitinginde Binali Yıldırım'dan gençlere kanka olma çağrısı

Yenikapı'daki Cumhur İttifakı'nda ilk olarak  Binali Yıldırım'ın konuştu. İstanbul'un şehirlerin sultanı olduğunu belirten Yıldırım, şehrin 1994'te canlandığını söyledi.

Birlik ve beraberlikle İstanbul ve Türkiye'nin çözülmeyecek sorunları olmadığını belirten Yıldırım "1994’te bu mübarek şehri nasıl diriltip canlandırdıysak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da İstanbul’u dünyanın yıldızı yapacağız." dedi.

Ulaştırma bakanlığı döneminde yaptığı hizmetleri hatırlatan Yıldırım şu ifadeyi kullandı "Cumhurbaşkanımızla yolları bölüp gönülleri birleştirdiysek, havayolunu halkın yolu yaptıysak Marmaray’ı Avrasya Tüneli’ni Hızlı Treni dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a nasıl kazandırdıysak; Üçüncü Köprüyü Osmangazi Köprüsünü nasıl İstanbul’un hizmetine sunduksa; gelecek 5 yılda sizin desteğinizle aziz İstanbul’a aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı’da söz veriyorum."

Siz meydanları doldurdukça hainlere yenilmeyiz
"Türkiye'yi cennet yapan duyguların birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu kaydeden Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

"Etrafta terör var, savaş var, şiddet var. Bölmek isteyenler var, ayırmak isteyenler var. Ama bir de Türkiye var. 15 Temmuz’da yenilmeyen Türkiye’nin ruhu burada. Siz bu meydanı doldurdukça, ne hainlere yeniliriz, ne de ekonomimize saldıranlara eyvallah ederiz. Türkiye insanlığın merhametin son kalesidir.

Yıldırım, halkı eşi Semiha Yıldırım ile birlikte selamladı


Yolları böldük gönülleri birleştirdik

Size daha huzurlu, daha güvenli bir şehir, bir İstanbul sözü veriyorum. İşte bu sözü Yıldırım sözüdür. Bu İstanbul’da trafik ulaşım çile olmaktan çıkacak. Türkiye’de liderimizle Cumhurbaşkanımızla bunu başardık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük kuzey ile güneyi birleştirdik. Ama sevgili İstanbullular, yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin.

Gençlere kanka olma çağrısı
Çalışmak isteyene iş, kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Müjde veriyorum ey İstanbul, ey gençler; gelin İstanbulla birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım, bu uğurda birlikte çalışmaya benim kankam olmaya var mısınız gençler? Hanımefendiler birlikte yürümeye hazır mısınız? Beyefendiler omuz omuza daha güzel İstanbul için var mısınız?

Yorumlar