YEREL HABERLER

Yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı hizmet vermeye başladı. Avrupa yakasında faaliyete geçen İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir sorusu herkesin dilinde... İstanbul Yeni Havalimanı yol güzergahlarını sizin için derledik...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı hizmete başladı. Büyük ilgi gören İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir sorusu ise gündemde. İstanbul Havalimanı'nı yol güzargahları da belli oldu.

 Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede yer alan İstanbul Havalimanı, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki 76,5 milyon metrekare alan üzerinde Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda inşa edildi.

İSTANBUL HAVALİMANI'NA NASIL GİDİLİR?

Asya, Avrupa ve Orta Doğu'nun kesiştiği noktada önemli bir merkezi olan İstanbul Yeni Havalimanı, dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri olarak büyük bir uçuş ağının merkezi olacak. Yeni Havalimanı'na ulaşım birçok ulaşım araçları ile sağlanabilecek.

Özel araçlarla gidilebilecek olan Yeni Havalimanı'na otobüs, hızlı tren ve metro ile de kolaylıkla ulaşım olacak. İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 farklı hatta 150 otobüs, şehir merkezinden havalimanına ve havaalanından şehir merkezine yolcu taşıyacak. Yeni Havalimanı'ndan şehir merkezine en uzak hat Pendik yönünde, en sık sefer düzenlenen hat ise Yenikapı-Sirkeci.

Yorumlar