YEREL HABERLER

Tuzla'daki 'koku' soruşturmasına flaş gelişme! Gözaltı kararı çıktı

İstanbul Tuzla'da dün paniğe neden olan kötü kokuyla ilgili yürütülen soruşturmada vidanjör sürücüsü gözaltına alındı.

Tuzla'daki 'koku' soruşturmasına flaş gelişme! Gözaltı kararı çıktı

Tuzla İçmeler Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde koku paniği yaşanmış ve bölgeye İSKİ ve belediye ekipleri gelerek araştırma başlatmıştı. Ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘çevreyi kasten kirletmek’ suçundan soruşturma başlatılmıştı. Olayla ilgili olarak bugün bir vidanjör şoförü gözaltına alındı. Şoför sorgulanmak üzere polis merkezine getirildi. Şahsın sorgusu sürerken vidanjör de polis merkezinin önüne çekildi.

Kokunun ne olduğu ortaya çıkmıştı

Olay yerine gelen ekipler, kanalizasyon sistemi içerisinde belli noktalarda oluşan birikintilerin çöküntüye sebep olduğu ve bunun kokuyu oluşturduğu üzerinde durmuşlardı. Ancak yapılan ayrıntılı incelemede kokunun nedeni sanayide kullanılan hidrojen sülfür maddesi olduğu ortaya çıkmıştı. 

Yasaklı bir madde

Hidrojen sülfür isimli kimsayasal maddenin kanalizasyon sistemine verilmesi yasak. Belediye ekiplerinin tahmini lögar kapağının açılarak bu maddenin kanalizasyona akıtıldığı yönündeydi.

Belediye Başkanı Şadi Yazıcı: Sabotaj olabilir

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da koku paniğiyle ilgili konuşarak, "Sabotaj ihtimali olabilir. Soruşturma başlatıldı" ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar