YEREL HABERLER

Süleymaniye Camii nerede? Süleymaniye Camisi'ne nasıl gidilir?

İstanbul'da gezilecek yerlerin başında yer alan Süleymaniye Camiisi nerede? Evliya Çelebi tarafından anlatılan Süleymaniye Camii'ne nasıl ulaşabilirsiniz? Tüm bilgiler Süleymaniye Camisi'ne nasıl gidilir? haberimizde...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Süleymaniye Camii nerede? Süleymaniye Camisi'ne nasıl gidilir?

İstanbul'un en güzel mimarilerinden biri olan Süleymaniye Camii, Fatih ilçesinde tüm heybetiyle ziyaretçilerini bekliyor. Peki Süleymaniye Camii yol tarifi nasıl?

SÜLEYMANİYE CAMİİ NEREDE?

Süleymaniye Camii, İstanbul ilimizin Fatih ilçesinde bulunan kendi adını aldığı Süleymaniye mahallesinde yer alıyor.. Yıllık olarak binlerce kişinin ziyaretinde bulunduğu camii, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi odağı oluyor. Popülerliği elden bırakmamasından dolayı özelikle ramazan ayında sabaha kadar ziyaret edilip, ibadet yapılabilecek ve tarihçesi hakkında detaylı bilgi alınabilecek bir eserdir.

SÜLEYMANİYE CAMİİ TARİHÇESİ

Süleymaniye Camii, dört fil ayağı üzerine oturan cami olarak oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. O kadar çok deprem gerçekleşmesine rağmen Süleymaniye'de en ufak bir yıkıntı veya çatlama bile söz konusu olmamıştır.

SÜLEYMANİYE CAMİSİNE VAPUR İLE NASIL GİDİLİR?

Süleymaniye Camiisine ulaşım çok kolay. Vapur ile Eminönü'ne geçtikten sonra yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi başka alternatifler de mevcut.

SÜLEYMANİYE CAMİSİNE TRAMVAY İLE NASIL GİDİLİR?

Süleymaniye Camiisine gitmek isteyen ziyaretçiler için en kolay yol olarak bilinen yol tarifi kesinlikle Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ile Laleli Üniversite durağına kadar geliş yaparak ardından kısa bir yürüyüş sonrası camiye ulaşmaktır.

SÜLEYMANİYE CAMİSİNE ARAÇ İLE NASIL GİDİLİR?

Süleymaniye Camii gidiş yolu için Galata Köprüsü'nden Eminönü istikametine doğru ilerleyerek köprüden sonra sağa doğru çıkış yapıp, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin önünde bulunan ışıklardan sola doğru yokuşu çıkmaları gerekiyor.

Yorumlar