YEREL HABERLER

Pendik minibüsünde yaşanmıştı hapis cezası çıktı!

İstanbul'da şort giydiği için minibüsteki üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızılateş hapis cezasına çarptırıldı.

Pendik minibüsünde yaşanmıştı hapis cezası çıktı!

Pendik'te minibüste yolculuk yaparken şort giydiği için tokat attığı üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a "edepsiz" diyerek hakaret eden Ercan Kızılateş, 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kızılateş, daha önce de tokat atmaktan da 3 yıl 4 ay hapis cezası almıştı.

İstanbul'da Haziran 2017'de Pendik-Aydos minibüs hattında yolculuk yaparken şort giydiği için saldırıya uğrayan üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ın hakaret davası Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Hakim, Ercan Kızılateş'i, Asena Melisa Sağlam'a "edepsiz ve hayasız" dediği için 5 ay cezasına çarptırdı.

Tokat atmak suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası alan Kızılateş, toplam 45 ay ceza almış oldu.

"Giyim tarzı beni tahrik etti"

Kızılateş, mahkemedeki ifadesinde niyetli olduğu için ikaz ettiğini ancak Asena Melisa Sağlam'ın kendisiyle tartıştığını söyledi.

İşte Kızılateş'in kendini savunmak için verdiği o ifade;

"Niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. 'Bayan arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. 'İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor, sizin bu giyim tarzınız beni tahrik etti"

21 ay cezaevinde kalacak

Mahkemenin üst sınıra yakın verdiği kararla birlikte Kızılateş, toplam 21 ay cezaevinde kalacak. Ercan Kızılateş, halen başka suçtan hükümlü olduğu için cezaevinde bulunuyor.

Yorumlar