YEREL HABERLER

Kızılay vekaleten kurban kesim bedeli 2019 ne kadar? Yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedeli

Kızılay, "Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası"nın 2019 yılı hedeflerini ve vekalet fiyatlarını düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Kızılay vekaleten kurban kesim bedeli 2019 ne kadar? Yurt içi ve yurt dışı rakamları ne oldu?

Kızılay vekaleten kurban kesim bedeli 2019  ne kadar? Yurt içi ve yurt dışı kurban kesim bedeli

 Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kurban bağışlarını Kızılay'a yapmak isteyenlerin 2019 yılında ödeyeceği ücreti açıkladı. Kızılay kurban bağışı 2019 fiyatları ne oldu? Kızılay'a 2019 yılında kurban bağışında bulunmak isteyen yurt içi ve yurt dışındakiler ne kadar ödeyecek merak ediliyor.

Kerem Kınık, kurban bağışlarını Kızılay'a yapmak isteyenlerin 2019 yılında ödeyeceği ücretin yurtiçinde 850 TL, yurtdışında ise 725 TL olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin sorduğu 'Neden yurtdışında kurban kesim bedeli daha düşük?' sorusunu ise Kınık, "Yurtdışında dünyanın çok farklı yerlerinde kesim yapıyoruz. Moğolistan'dan Sahra altı Afrika'ya kadar. Bu ülkelerin ortalama fiyatları, bizim yurtiçindeki hayvan fiyatlarımızdan daha ucuz. Operasyon maliyetlerimiz, kurban tedarik fiyatlarımız bunların tamamı toplanıyor ve  hisse sayısına bölünerek ortalama bir maliyet çıkıyor. Bu maliyet yurtiçindeki maliyetten daha düşük olduğu için biz de vatandaşlarımıza bu maliyeti doğrudan yansıttığımız için daha düşük fiyat" şeklinde yanıtladı.

Yorumlar