YEREL HABERLER

Kız Kulesi İstanbul'un neresinde? Kız Kulesi'ne nasıl gidilir ne yenir?

İstanbul'da görülecek yerler listesinde bulunan Kız Kulesi, sizi geçmiş tarihe götürüyor. Üsküdar sahilde yer alan ve tarihi yarımadayı gören Kız Kulesi, romantik anlar yaşamak isteyen çiftleri her daim cezbediyor. Peki Kız Kulesi'ne nasıl gidilir?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kız Kulesi İstanbul'un neresinde? Kız Kulesi'ne nasıl gidilir ne yenir?

İstanbul'da kültür turu denince gidip görülmesi gereken yerlerin başında Kız Kulesi yer alıyor. Üsküdar'da bulunan Kız Kulesi'ne gitmek sandığınız kadar zor değil. Peki Kız Kulesi'ne nasıl gideceksiniz?

KIZ KULESİ NEREDE?
İstanbul'a gelen herkesin de kesinlikle görmesi gereken tarihi yapılardandır. Kız Kulesi İstanbul'da Üsküdar ilçesinde yer almaktadır. 

Kız Kulesi'ne gitmek için, Üsküdar sahil boyunca devam etmeniz gerekiyor.

KIZ KULESİ'NE NASIL GİDİLİR?

- Karaköy veya Eminönü'nden gelirken vapur kullanabilirsiniz. Üsküdar meydanından buraya 15 dakika gibi bir süre yürüyebilir ve Kız Kulesi'ne ulaşırsınız. 

- Kadıköy'den Kız Kulesi'ne gelmek için Üsküdar otobüs ve minibüslerine binebilirsiniz. Sahil boyunca devam eden araçlardan, Kız Kulesi'nin önündeki durakta inebilirsiniz.

-Marmaray kullanarak Üsküdar meydana ulaşıp, Kız Kulesi'ne yürüyebilirsiniz. 

KIZ KULESİ GİRİŞ ÜCRETLERİ

Kız Kulesi'ne tam karşısındaki Üsküdar sahilden küçük motorlar ile geçiş yapılıyor. Kız Kulesi'nin içinde bulunan müzeyi de gezmeyi ihmal etmeyin.

Yetişkin: 25 TL

Öğrenci: 15 TL

Engel oranı %60 ve üzeri  olan kişiler ücretsiz giriş yapabilirler.

Engel oranı %60'ın altında olan kişilerden ise öğrenci ücreti alınmaktadır. 

Gazi kartı bulunan kişilerden de ücret alınmamaktadır. 

Şehit yakını kartı bulunan kişiler de müzeye girişlerini ücretsiz olarak yapabilirler. 

KIZ KULESİ RESTORAN ÜCRETLERİ

Kız Kulesi'nde yemek yemeyi planlayan kişiler için kahvaltı ve akşam yemeği alternatifi bulunuyor. Hafta içi sabah 09.00 ile 13.00 saatleri arasında kahvaltı tabağı servis ediliyor. Hafta sonunda kahvaltı serpme kahvaltı şeklinde olmaktadır ve saat 10.00 ile 13.00 saatleri arasında kahvaltı yapmak mümkündür. 

Hafta içi ve hafta sonu restoran bölümün kişi başı fiyatları farklıdır.

Yorumlar