YEREL HABERLER

Kartal'da çöken binada ölen ve yaralananların kimlikleri belli oldu! Valilik açıkladı

Kartal'da çöken binada hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın kimlikleri belli oldu. Kartal'da çöken bina ile ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan bir açıklama daha geldi. Yerlikaya, "Yaralı kurtarılan vatandaşımız 12, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3 oldu." ifadelerini kullandı. İşte ölen ve yaralananların kimlikleri....

Kartal'da çöken binada ölen ve yaralananların kimlikleri belli oldu! Valilik açıkladı

İstanbul Kartal'da 8 katlı bina çökmüş, binada 3 kişi yaşamını yitirmiş ve 12 kişi yaralanmıştı. Kartal'da çöken 8 katlı binada ölen ve yaralanan vatandaşlarıızın kimlikleribelli oldu. Valilik de ölen ve yaralanan vatandaşların kimliklerini açıkladı. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da enkazın yanındaki binanın risk oluşturduğunu, yıkılan binanın yanındaki 7 binanın tedbir amaçlı boşaltıldığını ve gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Kartal'da, patlama sonrası 8 katlı bir binada çökme meydana geldi. Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 8 katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Saat 16.00 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından bina çöktü.

Sokakta elektrik ve doğal gaz kesintisi yapılırken, olay yeri aydınlatıldı. Polis, sokağa güvenlik şeridi çekerken, sivil giriş çıkışlarına izin verilmiyor. Ambulanslar bölgede hazır bekletiliyor.İstanbul Valiliği de son yaptığı açıklamada ölen ve yaralananların kimliklerini açıkladı.

ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU: Öte yandan İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan 3 ölü ve 12 yaralının kimliğini kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi;
"Kartal ilçemiz Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokakta bugün saat 15.59 da meydana gelen binanın çökmesi olayı arama kurtarma faaliyetlerimiz aralıksız devam etmektedir. İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan yaralıların kimliğini kamuoyu ile paylaştı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: “Enkazdan şu ana kadar 7’si ağır olmak üzere 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 3 vatandaşımız da maalesef hayatını kaybetmiştir. Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri sevk edildikleri hastanelerimizde devam ediyor” denildi.

Kimliğini tespit edilen yaralı vatandaşlarımız;

1-Hilal Tuana Alemdar (13 yaşında, genel durumu iyi, Bezmialem Dragos Hastanesi)
2-Halil İbrahim Alemdar (23 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
3-Adem Alemdar (47 yaşında, ameliyat oldu, yoğun bakımda, Kartal EAH)
4-Safiye Alemdar (44 yaşında, ameliyatta, Kartal EAH)
5-Adile Oral (77 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
6-Nazan Tekgöz (37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
7-Güler Yılmaz (56 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
8- Bahriye Aktar (75 yaşında, yoğun bakımda, Kartal EAH)
9-Tayyip Mahmut Alemdar (9 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
10-Ali Alemdar (75 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
11- Hüsniye Yaman (59 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
12- Leyla Yaman (63 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)

Kimliğini tespit edilen vefat eden vatandaşlarımız:

1-Ayşe Alemdar (45 yaşında)
2-Yıldız Gündüzoğlu (33 yaşında)
3-Kimlik tespit çalışmaları sürüyor

Yorumlar