YEREL HABERLER

Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi projesinin ilk etabı hizmete başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi” projesinin ilk etabını tamamladı. Şehir Hatları, hizmete alınan iki iskeleden Adalar ve Boğaz hattı seferlerine başladı.

Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi projesinin ilk etabı hizmete başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Temmuz 2016’da yapımına başladığı 'Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi'nin ilk etabı tamamlandı. İBB İştiraklerinden Şehir Hatları AŞ’nin Kabataş-Adalar ve Kabataş-Boğaz Hattı seferleri bugün başladı.

Şehir Hatları vapurları ile Kabataş-Adalar hattında ilk sefer saat bugün 6:35’te yapıldı. İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü Beyaz Masa personeli, yeni Kabataş İskelesi’nin yolcularını karanfillerle karşıladı.

Hatta hafta içi ve Cumartesi günleri saat 6:35’te başlayacak seferler, 22:45’e kadar sürecek. Pazar ve tatil günlerinde seferler saat 7:15’te başlayacak, yine 22.45’te bitecek.

Kabataş - Boğaz Hattı seferleri ise; hafta içi ve Cumartesi günleri sabah 06:40-08:30, akşam 18:10-19-55 saatleri arasında 10-20 dakika arayla yapılacak.

15 Mart – 7 Nisan tarihleri arasında devam edecek deneme seferleri, Kabataş - Adalar yönünde sabah ve akşam pik saatlerde, gidiş yönünde ise Eminönü ve Kadıköy iskelelerine uğramalı olarak gerçekleştirilecek.

Öte yandan, Kabataş’tan Üsküdar ve Kadıköy seferlerine başlayan DENTUR ve TURYOL motorları da İBB’nin denetiminde seferlerine devam ediyor.

GEÇİCİ TERMİNAL BİNASI VE 2 İSKELE TAMAMLANDI

Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi’nin ilk etabı kapsamında, Şehir Hatları AŞ’nin kullanacağı 708 metrekarelik geçici terminal binası (iskele) ile sefer yapılacak ve gemi bağlanacak 2 iskelenin inşaatı bitirildi.

3 ayrı yolcu salonu, iskele amirliği, personel donatı alanından oluşan iskele binasına, sefer saatlerini gösteren dijital panolar, biletmatik ve turnikeler yerleştirildi. İskeleye Şehir Hatları’na ait 3 vapur ve 5 yolcu motoru yanaşabiliyor.

Yorumlar