YEREL HABERLER

İstanbul'da yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı ve ölü var!

İstanbul'da dün gece saatlerinde bir yolcu otobüsü devrildi. Yolcular otobüste mahsur kaldı. 3'ü ağır olmak üzere 21 yaralı, 2 ölü var.

Zahide Karasoy
Zahide Karasoy[email protected]
İstanbul'da yolcu otobüsü devrildi! Çok sayıda yaralı ve ölü var!

Kaza, 31 Ocak'ta Hastal-Kemerburgaz yolu üzerinde gece 00:00 civarında oldu. Bir yolcu otobüsü, Kemerburgaz ayrımında devrildi.

Otobüs, ilk olarak, akşam saatlerinde Edirne'den Antalya'ya hareket etti. Daha sonra, İstanbul'da Bayrampaşa ve Alibeyköy'den aldığı yolcularla tekrar hareket etti. Otobüs, Hasdal-Kemerburgaz 'da olduğu sırada sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otobüs devrildi. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

Kazanın ardından, yolcular otobüsün içerisinde mahsur kaldı. Yoldan geçen sürücüler yardım koştu. İhbar üzerine, kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi geldi. Ekipler,  otobüste mahsur kalan ve yaralanan yolcuları sağlık ekiplerine teslim etti. Ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı vinç devrilen otobüsü kaldırmak için çalışma başlattı. Belediye ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu otobüs kurtarıldı ve vinç yardımıyla otoparka çekildi.

Sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Ardından, yaralılar en yakın çevre hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan 2 kişi hayatını kaybetti.  3 kişinin ise durumu ağır. Toplam 21 kişinin hala tedavisi devam ediyor. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. 

Yorumlar