YEREL HABERLER

İstanbul 2019 Ramazan iftar çadırları ve İBB iftar sofraları nerede?

İftar çadırları, Ramazan ayının yaz zamanlarına denk gelmesiyle büyük caddelere ve meydanlara taşındı. Sadece yemekler değil, iftar sonrası etkinlikler de iftar çadırlarını süslüyor. İnternetİstanbul.com olarak İstanbul iftar çadırlarını sizin için tek haberde derledik...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul 2019 Ramazan iftar çadırları ve İBB iftar sofraları nerede?

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) hangi ilçelerde Ramazan çadırı kurdu? Ramazan çadırları ve Ramazan eğlenceleri İstanbul'un hangi semtlerinde yapılacak? 

İstanbul’da belediyeler, Ramazan için özel iftar çadırları kurarak çeşitli etkinlikler hazırladı. Sizler için İstanbul’un dört bir yanındaki iftar çadırlarını bir araya getirdik.

İBB'NİN İFTAR ÇADIRLARI NEREDE?:Mecidiyeköy, Aksaray, Çekmeköy, Eminönü, Kadıköy ve Üsküdar'da İBB'nin iftar çadırları olacak.

İBB RAMAZAN AYI EĞLENCE VE KONSERLERİ NEREDE?:İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı konserleri ve eğlenceleri Maltepe Meydanı'nda sürecek. Maltepe’de 2016 yılında hizmete açılan Maltepe Camisi'nde misafirler gerek vakit namazlarını gerekse teravih namazlarını cemaatle birlikte rahatlıkla kılabilecek. 

İBB GEZİCİ ARAÇLAR NEREDE OLACAK?:Bu yıl ilk kez 5 ayrı gezici aracı ile daha önce İBB'nin herhangi bir etkinlikte bulunmadığı mahallelerde özellikle de çocuklara yönelik Ramazan eğlenceleri düzenlenecek ikramlarda bulunulacak.

MOBİL İFTAR BÜFELER NEREDE?:Kadıköy, Eminönü ve Bakırköy ile Şişli camisi önünde konumlandırılan büfeler, ramazan ayı boyunca İstanbullulara iftariyelik dağıtıyor.

BEYAZIT MEYDANI 2019 İFTAR ETKİNLİKLERİ:Beyazıt Meydanı, “Ramazan İstanbul Etkinlikleri” kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da manevi atmosferin yaşandığı yerlerin başında gelecek. Beyazıt Meydanı, Kadir Gecesi'ne kadar iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih namazı sonrasında tasavvuf müziğinden şiir dinletilerine, sema gösterilerinden geleneksel gösteri sanatlarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çocuklar, gösteri sanatlarının en güzel oyunlarında bir araya gelecek. 

EYÜPSULTAN MEYDANI 2019:İstanbul’da ramazan coşkusunun en fazla hissedildiği yerlerden olan Eyüp’te oruç tutacak vatandaşlar için her türlü önlem alındı. Eyüp Sultan Camisi’nin önünde özel kurulacak revakların altına, özel havalandırma sistemi kuruldu. Eyüp Sultan’ı ziyaret edenler, iftar öncesi revakların altında serin ortamda ibadetlerini yapma şansı buldu. Eyüp’ün dört bir tarafında ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştirildi.

BEŞİKTAŞ 2019 İFTAR SOFRALARI:Beşiktaş Belediyesi tarafından ramazan boyunca Barbaros Meydanı, Ortaköy Meydanı, Abbasağa Parkı ve mahallelerde iftar sofraları kurulacak. Beşiktaşlılar ve yolu Beşiktaş’a düşenler, bu iftar sofralarında hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşayacak.

BAĞCILAR 2019 İFTAR SOFRALARI:Bağcılar’da ramazan boyunca her gün 22 mahallede kurulacak bereket sofralarında, 100 bin ilçe sakini birlikte iftar yapma ayrıcalığını yaşayacak.

BAHÇELİEVLER 2019 İFTAR ÇADIRI VE ETKİNLİKLER:Bahçelievler’de, Şirinevler Ulu Cami karşısında kurulacak iftar çadırı, belediye aşevi ve 11 mahalledeki sokak iftarlarında, günde yaklaşık 10 bin kişiye iftar sunulacak. İlçede ayrıca 20 bini aşkın gıda paketi de belediye personeli tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürülecek.

ESENLER 2019 RAMAZAN ETKİNLİĞİ:Esenler’de “Ramazan Birlikte İyiliktir” sloganıyla 29 gün boyunca tasavvuf müziği konserlerinden sohbetlere, geleneksel gösteri sanatlarından yöre dernekleriyle yapılacak iftarlara kadar onlarca etkinlik vatandaşlarla buluşacak.

BAŞAKŞEHİR'DE 30 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI:Başakşehir Belediyesi, sokak iftarında 30 bin kişiyi buluşturacak. Ramazan ayı boyunca kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine iftarda ve sahurda sıcak yemek servisi yapacak.

Yorumlar