YEREL HABERLER

İBB karasinek, kene, hamamböceği ilaçlama hizmeti başvuru nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü tarafından Vektörle Mücadele ve İlaçlama Hizmeti veriliyor. Sinek, karasinek, kene, hamamböceği ilaçlama hizmeti veren İBB'nin bu hizmeti ücretli mi?Bu hizmeti almak isteyenler nasıl bir yol izlemeli?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İBB karasinek, kene, hamamböceği ilaçlama hizmeti başvuru nasıl yapılır?

İBB'nin sağlık hizmetleri arasında yer alan vektörlerle mücadele hizmeti ücretli mi vektörlerle mücadele hizmeti için ne yapılması sorusu gündemde...Havaların ısınması ile birlikte artan sinek ve kene gibi vektörler için İBB çalışanları devrede.


Vektörler Nedir?

Mikroorganizmaları bünyesinde barındıran, taşıyan, bunları insan vücuduna sokan, çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yayan ve insanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren tüm canlılara verilen genel bir isimdir.

İstanbul’un genelinde sivrisinek, karasinek, hamam böceği, kemirgen ( fare, sıçan ),tahtakurusu, pire, bit gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadele edilmektedir.

Kullanılan ilaçlar insana ve doğaya saygılı diğer canlılara zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilaçlardır.

Vektörle Mücadele ve İlaçlama Hizmeti;

Biyolojik İlaçlarla veya Biyolojik Kontrol Yöntemleriyle Larva Mücadelesi
Yaz Aylarında Açık Alanlarda Ergin Sivrisineklere Karşı ULV Yöntemiyle Gece İlaçlamaları
Kış Aylarında Kışlak Alanlarda İlaçlama Çalışmaları
Karasinek (Larva ve Ergin ) Mücadelesi
Şehirsel Alanda Sürdürülebilir Kemirgen ve Hamamböceği Mücadelesi
Kapalı ve Açık Alanlarda Kene Mücadelesi
Kapalı ve Açık Alanlarda Diğer Vektörlerle Mücadele

BAŞVURU İÇİN NE GEREKİYOR ÜCRETLİ Mİ?

Ücretsiz hizmetten yararlanmak için yapmanız gereken çok basit. 

İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’ne direkt müracaat edilebileceği gibi Alo 153 No’lu Çağrı Merkezimiz ya da [email protected] mail adresi ile de ihbar ve şikâyetler değerlendirilmektedir.

Yorumlar