YEREL HABERLER

Hem kulüp başkanı hem de İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ kimdir?

Spor camiasında adı daha çok geçen isim olan Başakşehir Spor Kulübü'nün Başkanı Göksel Gümüşdağ, İBB'nin Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleşen ilk toplantısında yeniden başkan vekili seçildi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Hem kulüp başkanı hem de İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ kimdir?

İBB'de başkanvekilliği yarışı iki Gümüşdağ arasında geçti! İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ekrem İmamoğlu başkanlığında gerçekleşen ilk toplantıda önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, yeniden seçildi. Göksel Gümüşdağ 180 oy alırken CHP adayı amcasının oğlu Gökhan Gümüşdağ 131 oy aldı.

Hangi partinin kaç koltuğu var?

İstanbul’da 24 ilçe AK Parti’li, 14 ilçe CHP’li, 1 ilçe de MHP’li başkan tarafından yönetilecek.

Cumhur İttifakı’nın üye sayısı 180 oldu

312 üyeden oluşacak İBB Meclisi’nde 4 MHP’li, 176 AK Parti’li olmak üzere Cumhur İttifakı’nın üye sayısı 180 oldu.

Aynı zamanda kulüp başkanı

Gümüşdağ, aynı zamanda Başakşehir Futbol Kulübü Başkanlığını da yürütüyor.

İlk açıklaması

Göksel Gümüşdağ, seçildikten sonra yaptığı teşekkür konuşmasında “TBMM’den sonra en büyük ikinci meclise tüm arkadaşlarımın yakışır şekilde davranacaklarından inancım tamdır. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Gümüşdağ’ın başkanı olduğu Başakşehir ile ilgili "Benim işim spor kulübü yaratmak ve ona destek olmak değil" ifadelerini kullanmıştı.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ KİMDİR?

10 Ekim 1972 senesinde doğan Göksel Gümüşdağ doğma büyüme İstanbulludur. Ayrıca Makedonya göçmeni olan Gümüşdağ üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeni Müge Gülbaran ile evli ve 2 çocuk babası.

Siyasi kariyeri 2002 senesinde Ak Partiİstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği -Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak başlamıştır.

Siyasete 2002 yılında Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği -Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak giren Göksel Gümüşdağ, Küçükçekmeceilçesi Belediye meclis üyeliği, grup başkanvekilliği görevinden sonra 2004'te İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine ve eğitim, gençlik spor ve kültür komisyonu başkanlığına, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında ise İBB Meclis'i ikinci başkan vekilliğine seçildi.

Sonrasında ise grup başkanvekilliği görevinde bulunmuş 2004 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine ve eğitim, gençlik spor ve kültür komisyonu başkanlığına, 2007, 2009 ve 2014 yıllarında ise İBB Meclis’i ikinci başkan vekilliğine seçildi ve halen bu görevlerini yerine getirmiştir..

2014 senesinden 2017 senesine kadar Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığını görevini yapmıştır.

Göksek Gümüşdağ Spor Toto Süper Lig ekiplerinde İstanbul Başakşehir Spor kulübü başkanlığını yapmaktadır.

İBB BAŞKANLIĞI İÇİN İSMİ ÖN PLANA ÇIKMIŞTI

Kadir Topbaş'ın istifa etmesiyle birlikte herkes İBB'nin yeni başkanının kim olacağını merak edilirken Kamuoyunca Göksel Gümüşdağ'ın olacağı çok konuşulmuştu. Ancak Göksel Gümüşdağ bu göreve getirilmemiş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal bu göreve getirilmişti.

Yorumlar