YEREL HABERLER

Galata Kulesi'ne nasıl gidilir? Galata Kulesi'ne giriş ücretli mi?

İstanbul'un en güzel turistlik mekanlarından olan Galata Kulesi, yıllara meydan okuyor. Peki Galata Kulesi'ne nasıl gidilir?, Galata Kulesi'ne girmek ücretli mi? Galata Kulesi'yle ilgili bilgiler haberimizde...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Galata Kulesi'ne nasıl gidilir? Galata Kulesi'ne giriş ücretli mi?

İstanbul'un göz bebeği Galata Kulesi nerede, Galata Kulesi efsaneleri, Galata Kulesi tarihçesi ve Galata Kulesi ücretli mi gibi konularda merak ettiğiniz soruları cevaplıyoruz.

GALATA KULESİ NEREDE?: Galata Kulesi İstanbul'un Beyoğlu ilçesi, Galata semtinde bulunur. Galata Kulesi konumunu öğrenenler Galata Kulesi'ne nasıl gidilir konusunda kendilerine rota çizmeye çalışıyor.

GALATA KULESİ'NE NASIL GİDİLİR?: Galata Kulesi'ne araçla, toplu taşımayla ve yürüyerek gidilebilir.

GALATA KULESİ'NE VAPURLA NASIL GİDİLİR? Üsküdar ve Kadıköy'den kalkan vapurlar ile Karaköy'de inip Taksim'e doğru giden merdivenlerden çıktığınızda Galata Kulesi tam karşınızda.

GALATA KULESİ'NE TOPLU TAŞIMAYLA NASIL GİDİLİR?: Taksim'den Galata Kulesi'ne toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Bunun için M2 metro hattını kullanarak 10 dakikalık bir yolculuk yapmanız gerekecektir. M2 metro durağı biniş – Şişhane 1 metro durağı iniş olarak rotanızı belirleyebilirsiniz.

GALATA KULESİ'NE ÖZEL ARAÇLA GİDİŞ: Şahsi aracınızla Taksim Meydanı'ndan Galata Kulesi'ne 12 dakikada ulaşabilirsiniz. Taksim Meydanı'ndan Taşkışla etrafından geçip Sen Antuan Kilisesi üzerinden Galata Kulesi'ne ulaşabilirsiniz.

GALATA KULESİ'NE YAYA OLARAK NASIL GİDİLİR?: Eminönü'nden gitmek istediğinizde Galata Köprüsü'nün üzerinden yürüyerek Karaköy'e gidip, Taksim istikametine doğru merdivenleri çıkmanız yeterli. Ayrıca, Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesini takip ederek Galata Mevlevihane'sini takip ederek Galata Kulesi'ne ulaşabilirsiniz.

GALATA KULESİ GİRİŞ ÜCRETLERİ: 
Galata Kulesi giriş ücreti: 15 TL
Galata Kulesi öğrenci giriş ücreti: 7.5 TL
Galata Kulesi yabancı turist giriş ücreti: 25 TL
Galata Kulesi 4 boyutlu İstanbul Helikopter turu ücreti: 23 TL

GALATA KULESİ ZİYARET SAATLERİ
Açılış: 09.00
Kapanış: 22.30

GALATA KULESİ RESTORAN: Galata Kulesi'nde kahvaltı ve yemek yeme seçenekleri mevcuttur. Restoran ve cafe seçenekleri ile yeme içme seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Galata Kulesi kahvaltı saatleri: 09.00/ 13.00

Galata Kulesi kahvaltı menüsü:

Galata Kulesi yemek menüsü:

Galata Kulesi rezervasyon: 444 66 44

Yorumlar