YEREL HABERLER

Çamlıca Camii'ne giden otobüsler Çamlıca Camii nerede nasıl gidilir?

63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlanan Çamlıca Camii nerede, nasıl gidiliyor herkes tarafından merak ediliyor. 3 bin 500 araç kapasiteli katlı bir otoparkı bulunan Çamlıca Camii'ne İETT otobüsleri ile gitmek mümkün.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Çamlıca Camii'ne giden otobüsler Çamlıca Camii nerede nasıl gidilir?

İstanbul'un en yüksek rakımına yapılan Çamlıca Camii 7 Mart günü ibadete açıldı. Ferah Mahallesi, Ferah Yolu Sk No:87, Üsküdar / İstanbul adresinde bulunan Herkes tarafından merak edilen ve binlerce kişinin ziyaret ettiği Çamlıca Camii'ne İETT otobüsleri ile gitmek mümkün.

Çamlıca Camii'ne giden İETT otobüsleri:

11D, 14, 13, 11L gibi İETT otobüsleri Kısıklı’dan geçmektedir. Kısıklı’dan sonra biraz yürüme mesafesi ile Çamlıca Camii’ne ulaşabileceğiniz gibi, 14F otobüsüyle de daha yakın bir konumda inebilirsiniz

15CA, 15C,UM12 İETT hatları ile Çamlıca Camii'ne kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

63 BİN KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLİR

Çamlıca Camii, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlandı. 6 minareli camide, 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer aldığı bir müze ile 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi bulunuyor. Komplekste ayrıca sanat atölyeleri, kütüphaneler ve konferans salonları, 3 bin 500 araç kapasiteli katlı bir otopark da var.

Çamlıca Camii, 7 metre 77 santimetre boyundaki dünyanın en büyük alemine sahip. 125 bin metrekare alana yayılan Çamlıca Camii ayrıca kubbe kemerlerinin iç kısmına takılan 220 metre boyunda "Fetih Suresi"yle dikkat çekiyor. Caminin 72 metre yüksekliğinde 35 metre çapında dev ana kubbesini, 4'ü 107.1 metre, 2'si ise 90'ar metre uzunluğunda 6 minare çevreliyor.

Yorumlar