YEREL HABERLER

1 Mayıs Çarşamba günü ptt açık mı? PTT çalışma saatleri

1 Mayıs Çarşamba günü ptt açık mı? 1 Mayıs'ta hangi ptt'ler açık olacak? 1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil ilan edilmesinden beri resmi kuruluşlar ogün çalışmıyor. 1 Mayıs'ta çalışmayan kurumlardan biri de ptt. İşte PTT çalışma saatleri...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
1 Mayıs Çarşamba günü ptt açık mı? PTT çalışma saatleri

1 Mayıs Çarşamba günü yani bugün ptt açık mı, 1 Mayıs hangi PTT'ler açık soruları vatandaşların gündeminde. Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı Türkiye'deki resmi tatillerden biri, bu nedenle 1 Mayıs çarşamba günü tüm PTT'ler kapalı olacak. Bu kurumlarda işi olanlar işlemlerini 2 Mayıs perşembe günü gerçekleştirebilecek.

Son birkaç yıldır 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü resmi tatil kapsamına alınmıştı. Bu yıl da aynı uygulama devam edecek. 1 Mayıs Çarşamba gününün tatil olup olmadığını merak edenler bugünün tatil olduğunu bilmeliler. Resmi kurumların günün tamamında çalışmayacaklar.

Kamu kurumlarında 1 Mayıs günü çalışanlar nöbetçi sayılacaklar. Özel veya kamuda olmasına bakılmaksızın bugün çalışanların ücretleri normal günlere oranla daha fazla olacak. 1 Mayıs günü tatil olduğu için bugün çalışanlar fazla mesai ücreti alacaklar.

1 MAYIS'TA PTT ÇALIŞACAK MI?:Tatil boyunca PTT şubeleri kapalı. PTT’lerin sadece ATM’leri ile online kanallarından işlem yapılabilecek. PTT’ye bağlı kargoda şubeler kapalı olduğu için çalışmayacak. Ertesi gün bütün şubeler açılacak ve günün ilk iş saati ile birlikte EFT işlemleri de başlayacak.

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ:PTT'lerin hizmet saatleri 08:30-12:30 ve 13:30 ve 17:30 arasındadır.

Yorumlar