YEREL HABERLER

1 Mayıs Çarşamba günü noterler açık mı? Noter çalışma saatleri

1 Mayıs Çarşamba günü noterler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi noterler açık olacak? 1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil ilan edilmesinden beri resmi kuruluşlar ogün çalışmıyor. 1 Mayıs'ta çalışmayan kurumlardan biri de noterler. Noter çalışma saatleri ve nöbetçi olduğu günler...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
1 Mayıs Çarşamba günü noterler açık mı? Noter çalışma saatleri

1 Mayıs Çarşamba günü yani bugün noterler açık mı, 1 Mayıs hangi noterler açık soruları vatandaşların gündeminde. Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı Türkiye'deki resmi tatillerden biri, bu nedenle 1 Mayıs çarşamba günü tüm noterler kapalı olacak. Bu kurumlarda işi olanlar işlemlerini 2 Mayıs perşembe günü gerçekleştirebilecek.

Son birkaç yıldır 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü resmi tatil kapsamına alınmıştı. Bu yıl da aynı uygulama devam edecek. 1 Mayıs Çarşamba gününün tatil olup olmadığını merak edenler bugünün tatil olduğunu bilmeliler. Resmi kurumların günün tamamında çalışmayacaklar.

Kamu kurumlarında 1 Mayıs günü çalışanlar nöbetçi sayılacaklar. Özel veya kamuda olmasına bakılmaksızın bugün çalışanların ücretleri normal günlere oranla daha fazla olacak. 1 Mayıs günü tatil olduğu için bugün çalışanlar fazla mesai ücreti alacaklar.

1 MAYIS'TA NOTERLER ÇALIŞACAK MI?:Bütün kamu kurumları gibi noterler de 1 Mayıs günü çalışmayacaklar. Noter ile ilgili işlem yapmak isteyenler 2 Mayıs’ı beklemek zorundalar ya da bir gün öncesinde işlerini tamamlamalılar.

NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ:Noterler resmi tatil olmayan günlerde hafta içi 09:00-12:30 / 13:30-17:00 saatleri arasında çalışıyor. Hafta sonu ise nöbetçi noterler çalışıyor.

Yorumlar