YEREL HABERLER

1 Mayıs Çarşamba günü hastaneler açık mı? Hastane çalışma saatleri

1 Mayıs Çarşamba günü hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi hastaneler açık olacak? 1 Mayıs işçi bayramı resmi tatil ilan edilmesinden beri resmi kuruluşlar ogün çalışmıyor. 1 Mayıs'ta çalışmayan kurumlardan biri de hastaneler. hastane çalışma saatleri ve acil hastaneler...

1 Mayıs Çarşamba günü hastaneler açık mı? Hastane çalışma saatleri

1 Mayıs Çarşamba günü yani bugün hastaneler açık mı, 1 Mayıs hangi hastaneler açık soruları vatandaşların gündeminde. Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı Türkiye'deki resmi tatillerden biri, bu nedenle 1 Mayıs çarşamba günü tüm hastaneler kapalı olacak. Hastanelerin sadece acil bölümleri hizmet verecek ve kliniklerde muayeneler yapılmayacak.

Son birkaç yıldır 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü resmi tatil kapsamına alınmıştı. Bu yıl da aynı uygulama devam edecek. 1 Mayıs Çarşamba gününün tatil olup olmadığını merak edenler bugünün tatil olduğunu bilmeliler. Resmi kurumların günün tamamında çalışmayacaklar.

Kamu kurumlarında 1 Mayıs günü çalışanlar nöbetçi sayılacaklar. Özel veya kamuda olmasına bakılmaksızın bugün çalışanların ücretleri normal günlere oranla daha fazla olacak. 1 Mayıs günü tatil olduğu için bugün çalışanlar fazla mesai ücreti alacaklar.

1 MAYIS'TA HASTANELER ÇALIŞACAK MI?:1 Mayıs tatil olduğu için hastaneler kapalı olacak. Hastanelerin sadece acil bölümleri hizmet verecek ve kliniklerde muayeneler yapılmayacak. Bu nedenle sağlıkla ilgili bir durumda doğrudan acile gitmeniz gerekecek. 

HASTANE ÇALIŞMA SAATLERİ:Devlet hastaneleri sabah saat kaçta açılır akşam saat kaçta kapanır? Devlet hastaneleri 09:00 – 12:30 / 13:30 – 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

Yorumlar