ÜSKÜDAR

'Trafiksiz İstanbul' için koşacaklar

İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliklerinin ikinci yarışı, Pazar günü Üsküdar’da gerçekleştirilecek.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
'Trafiksiz İstanbul' için koşacaklar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Spor İstanbul tarafından düzenlenen “İstanbul’u Koşuyorum” serisinin bu yıl ikinci yarışı, 28 Temmuz Pazar günü Üsküdar’da düzenlenecek. “Trafiksiz bir Üsküdar’da koşmak ister misin?” sloganı ile gerçekleştirilecek etkinlikte, yaklaşık 2 bin İstanbullu araçsız ve trafiksiz bir Üsküdar’da koşacak.

Koşucular, Üsküdar Evlendirme dairesi önünden Harem Otogarı’na, oradan geriye dönerek Üsküdar’a doğru 3 tur koşarak parkuru tamamlayacaklar. 10 kilometrelik parkurda düzenlenecek elektronik zamanlama çipli koşuda dereceye girenler, çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

YARIŞ VE EĞLENCE BİR ARADA

“İstanbul’u Koşuyorum” serisinin Üsküdar Etabı nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başlayacak. Organizasyon Dj performansı ile renklenirken, ödül töreniyle son bulacak. İstanbullular hem yarışacak hem de eğlenceli bir Pazar yaşayacak. 

“İstanbul’u Koşuyorum” serisi biri özel etap olmak üzere 5 etaptan oluşuyor. Bu yıl serinin ilk yarışı Dünya Kadınlar Günü özel etabı ile Mart ayında gerçekleştirilmişti. Üsküdar etabı sonrası yarışlar; Caddebostan, Bakırköy ve serinin son yarışı olan Bebek etabıyla devam edecek.

“İstanbul’u Koşuyorum” projesi, İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu gibi Türkiye'deki yol yarışlarına katılımı teşvik etmek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla 2016 yılında hayata geçirildi.

Koşuların her bir serisinde özel tasarımlı ayrı bir madalya verilecek. 4 seri yarışı da tamamlayan koşucular madalyalarını birleştirerek ‘İstanbul’u Koşuyorum’ madalyasını tamamlamış olacaklar. 

Yorumlar