ÜSKÜDAR

Berhan Şimşek'in ismi Üsküdar adaylığı için anılıyor

1989 da rol aldığı Minyeli Abdullah filmiyle ile tanıdık onu. Bir dönem CHP'den milletvekilliği ve İstanbul İl Başkanlığı da yaptı. Berhan Şimşek'in ismi, bu kez 2019 yerel seçimlerinde Üsküdar ile anılıyor.

Oktay Sağlam
Oktay Sağlam[email protected]
Berhan Şimşek'in ismi Üsküdar adaylığı için anılıyor

Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul adayı olacak. Malumunuz Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun gönlündeki aday.

İstanbul'daki asıl kavga ilçelerde yaşanıyor. Kulisler adeta kaynayan kazan gibi. 2014 seçimlerinde AK Parti ile CHP arasında kıran kırana yarışa sahne olan Üsküdar'da CHP'nin hamlesi merak konusu oldu.

AK Parti'den aday gösterilmesi beklenen Hilmi Türkmen'in karşısına çıkacak adayla ilgili ana muhalefet cephesinde sürpriz bir gelişme var.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde yeni durumu "Bunu ilk kez ben yazıyorum. Şimşek, Üsküdar’ı çok istiyormuş" diye paylaştı.

Berhan Şimşek denince ilk akla gelen "Minyeli Abdullah" rolü oldu. Ancak onun için siyaset sahnesi beyaz perdeye hiç benzemedi. Davudi sesiyle dikkat çekti ama kimilerince "siyaset karnesi kırık notlarla dolu" yorumu yapıldı.

2002 yılında CHP'den milletvetvekili seçildi. Baykal sonrası göreve getirildiği CHP İstanbul İl Başkanlığı macerası 6.5 ay sürdü. Milletvekili olmak için istifa etti ama üzeri çizilince Şimşek, "Bugün benim ve arkadaşlarımın isminin üstünü çizenlerin, bir gün tarih onların isimlerin altını çizecektir" dedi.

3 yıllık suskunluğun ardından ortaya çıkan Şimşek, 2015 genel seçimlerinde milletvetvekili adayı olmaya karar verdi. Kendisiyle birlikte kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok sima, seçilecek sıralardan gösterilmediği için TBMM'ye giremedi.

İnişli çıkışlı performansı ile baş döndürdü Berhan Şimşek. Siyaset yolculuğundaki son durağı ise Üsküdar oldu. Gündemi hareketlendiren bu kulisle ilgili Şimşek'in yapacağı açıklama merak konusu.

Yorumlar