ÜSKÜDAR

Abdülmecid Efendi Köşkü nerede?‘ İçimdeki Çocuk’ sergisine yoğun ilgi

Abdülmecid Efendi Köşkü, 16. İstanbul Bienali süresince Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç koleksiyonundan eserler ile ‘İçimdeki Çocuk’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Abdülmecid Efendi Köşkü nerede?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Abdülmecid Efendi Köşkü nerede?‘ İçimdeki Çocuk’ sergisine yoğun ilgi

Abdülmecid Efendi Köşkü, 16. İstanbul Bienali süresince Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç Koleksiyonu’ndan bir seçkiyi ağırlıyor. İçimdeki Çocuk sergisini görmek isteyenler Abdülmecid Efendi Köşkü nerde sorusunu soruyor.

Sergi ülkemizden ve dünyadan 60 kadar sanatçının 17’nci yüzyıldan günümüze geniş bir döneme yayılan 100’den fazla yapıtını bir araya getiriyor. Koç Holding’in 2007-2026 yılları arasında sponsorluğunu üstlendiği İstanbul Bienali’nin şehre getirdiği dinamizm vesilesiyle hazırlanan sergi, Koç Topluluğu’nun kültürel mirası yaşatma ve sanata genel erişimi yaygınlaştırma hedefleriyle buluşuyor ve bu alanlardaki kararlılığının bir kez daha altını çiziyor.

ABDÜLMECİD EFENDİ KÖŞKÜ NEREDE?

Abdülmecid Efendi Köşkü, Kuzguncuk’taki Bağlarbaşı Korusu içinde bulunan tarihi köşk. Şehzade Abdülmecid Efendi tarafından yazlık konut olarak kullanılmış; onun sanatsever kişiliği nedeniyle dönemin sanatçı, edebiyatçı ve siyasetçilerinin sık sık toplandığı bir kültür merkezi işlevi görmüştür. 

Adres: Kuzguncuk, Kuşbakışı Cd. No:18, 34674 Üsküdar/İstanbul

İçimdeki Çocuk sergisi 10 Kasım 2019'a kadar, pazartesi hariç haftanın her günü 11.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Yorumlar