ÜMRANİYE

Ümraniye’de Kültür-Sanat Sezonu başladı

Ümraniye Belediyesi 2019-2020 Kültür-Sanat Sezonu, Ümraniye Nikah Sarayı’nda düzenlenen programla açıldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yeni dönemde kültür ve sanat etkinliklerini hem artıracaklarını hem de zenginleştireceklerini söyledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ümraniye’de Kültür-Sanat Sezonu başladı

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Program başlamadan önce Resul Çelik’in “Gizem Dolu Anadolu’ sergisi açılarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan programda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “İnsanın yaşamak için yeme içme, güvenlik içinde bulunma, çoğalmak gibi temel ihtiyaçları var. Ancak insanlığın devam etmesi için muhtemel ihtiyaçların karşılanması yetmez. Malum ki insanlar bir arada yaşamak mecburiyetindedirler. Öyleyse öncelikle her insan bir arada yaşamanın yollarını, usulünü, faydasını, zararını bilmek durumundadır. İnsanlar birbirlerine nasıl muamelede bulunacaklarını bilmenin yanında hayvanlara, nebatata ve bütün nesnelere karşı bir tavır sahibi olmalıdır.  Dahası hayatın kalitesini yükseltmek için insanlar zanaatları, sanatları da öğrenmeli ve uygulamalıdırlar” dedi.

Şehirlerin imarından ve ümranından sorumlu olan belediyelerin, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için yol, tretuvar, park, bahçe, spor alanları, eğitim ve sağlık üniteleri yapma görevleri yanında vatandaşların hayatını anlamlandırmak için kültürel faaliyetlere de önem vermesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Biz de Ümraniye Belediyesi olarak önümüzdeki dönem içerisinde bir dizi kültür programları hazırladık. Ben bunların ayrıntılarına girmeyeceğim, şimdilik sadece başlıklarından söz edeceğim. Çünkü bu programlar zaman içerisinde hem çoğaltmayı hem de zenginleştirmeye özel bir gayret göstereceğiz. Bildiğiniz gibi Ümraniyeli vatandaşlarımız Anadolu’muzun her bir köşesinden ve bölgesinden gelerek Ümraniyeli olmuşlar. Bizim kültür sanat programlarımızın önemli bir amacı da farklı bölgelerden gelen insanlar arasında var olan farklı anlayışlar arasında köprüler kurmak, birlikte var olmalarını sağlayacak mekanizmalar ve ortamlar geliştirmektir. Programlarımızı yakından incelediğinizde bunları göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Sanatseverlerin beğenisine sunulacak etkinlik ve programların mutlaka insanlara bir şekilde dokunacağını vurgulayan Yıldırım, “Bu çerçevede her sene olduğu gibi yıl da resim, hikaye ve şiir yarışmaları yapacağız. Yazarın ve okurun bir araya getirilmesini amaçlayan ‘Kültür Sanat Okulda Başlar’ programlarına devam edeceğiz. Kültür ve akademi yayınlarımızı sürdüreceğiz. Her sene olduğu gibi her içeriği daha da zenginleştirerek Ramazan etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. İmkan ve fırsat buldukça, şartlar oluştukça seminerler, konferanslar düzenleyip bunları kitap olarak basmaya gayret göstereceğiz. Özellikle gençlerimize yönelik konserler düzenleyeceğiz. Akademi Ümraniye adı altında müzikten tiyatroya, resim atölyelerinden bilgisayar yazılımına, kodlama ve robotik kurslarından kişisel sanatlarımızın icrasına kadar bir çok alanda atölye çalışmaları kurslar ve kamplar düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımıza ve öğrencilere yönelik gezileri ihmal etmeyeceğiz” diye konuştu.

Program protokol konuşmalarının ardından ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçısı Bekir Ünlüataer’in seslendirdiği eserlerle sona erdi.

Yorumlar