ÜMRANİYE

Ümraniye Belediyesi Müzik Akademisi 2. dönem kayıtlarına başladı

Ümraniye Belediyesi Müzik Akademisi 13 branşta sunduğu müzik eğitimlerinin birinci dönemini başarıyla tamamlayarak, 2. dönem kayıtlarına başladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ümraniye Belediyesi Müzik Akademisi 2. dönem kayıtlarına başladı

Ümraniye Belediyesi’nin en çok ilgi gören akademileri arasında yer alan Müzik Akademisi, 13 branşta sunduğu müzik eğitimleri ile başarılı bir dönem geçirdi. İlk yılında 615 kursiyerle eğitimini tamamlayan Müzik Akademisi, ikinci dönem kayıtlarına başladı. Akademinin ikinci dönem kayıtları 20-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

Akademinin merkezi olması dolayısı ile eğitimlerine çoğunlukla İstiklal Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde devam eden  Müzik Akademisi, sınırlı sayıda bazı branşlarda diğer kültür merkezlerinde de eğitimlerini sürdürdü. Akademiye kayıt olacak öğrenciler, akademinin  0 216 520 24 32 numaralı telefonunu arayarak irtibat kurabiliyor.

Müzik Akademisi Profesyonel Müzik Eğitimi Veriyor

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı ile 14.10.2019 tarihinde yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Müzik Akademisi, toplumda müzik konusunda farkındalık oluşturarak çocuk, genç, yetişkin her yaş grubundan Ümraniyelilere profesyonel müzik eğitimi veriyor. Ümraniye Belediyesi tarafından 2019 yılının ikinci yarısında Mehmet Akif Kültür Merkezi binasında hayata geçirilen Müzik Akademisi, müziğe yetenekli gençleri ortaya çıkararak onlara uzun süreli müzik eğitimi verilmesini sağlıyor.

Hobi Düzeyindeki Kurslar İçin Sınav Yok

Müzik Akademisi’nde hobi düzeyindeki kurslar için sınav gerekliliği bulunmazken, akademiden uzun süreli yararlanmak isteyenler için “yetenek sınavı” yapılıyor. Ayrıca yetenek sınavından geçenler için daha özel programlar hazırlanıyor.

İşte İlk Dönem Görev Yapan Uzman Müzisyenler

Akademinin ilk döneminde başta Mehmet Akif Kültür Merkezi olmak üzere diğer kültür merkezlerinde Müzik Akademisi’nin açtığı derslerde çok sayıda uzman müzisyen farklı branşlarda öğrencilere ders verdi.

 İşte ilk dönem görev yapan eğitmenler, eğitim merkezleri ve branşlar;

Yorumlar