TUZLA

Tuzla'daki yangında son durum ne?

Tuzla'da kimyasal fabrikasında çıkan yangın söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin saat 23.00 itibariyle soğutma çalışmaları devam ediyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Tuzla'daki yangında son durum ne?

Tuzla'da kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada dün öğle saatlerinde çıkan yangın akşam 23.00'te söndürüldü. Yangın sonrası fabrika küle döndü. İtfaiyenin müdahalesi sırasında fabrikadaki patlamada bir yakıt tankı fırladı iki itfaiyeci yaralandı.

Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Ema Kimya Sistemleri-Huntsmann'a ait fabrikada çıkan yangına Tuzla ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı fabrikada yangının sıçraması nedeniyle alev alan itfaiye aracındaki yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Geniş bir alan üzerine kurulu fabrikadaki yangın, otoparktaki araçlara da sıçradı.

Tuzla, Sultanbeyli, Pendik, Kartal ve Maltepe itfaiyesi ilk olarak olay yerine sevk edildirken, fabrikada bulunan işçiler hemen tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları yetersiz kalınca İSKİ ve çevre ilçelerden su tankerleri ve başka itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.  Saat 23.00 itibariyle ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar