SULTANGAZİ

Sultangazi Belediyesi'nden amatör kulüplere destek

Sultangazi Belediyesi, geleceğin sporcularını yetiştiren amatör spor kulüplerine desteğini sürdürüyor. Galatasaraylı eski futbolcu ve teknik direktör Bülent Korkmaz'ın da katıldığı programla 23 amatör spor kulübüne malzeme dağıtımı yapıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Sultangazi Belediyesi'nden amatör kulüplere destek

Spora ve sporcuya verdiği önemi her fırsatta gösteren Sultangazi Belediyesi, ilçedeki amatör spor kulüplerini desteklemeye devam ediyor.  Güreşçi, tekvandocu, futbolcu kısacası geleceğin sporcularını yetiştiren amatör spor kulüplerinin malzeme sıkıntısı yaşamasını önlemek adına harekete geçildi. İlçedeki 23 spor kulübüne 41 çeşit malzeme dağıtımı düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı'nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, belediye meclis üyeleri, sporcular ve Galatasaraylı eski futbolcu ve teknik direktör Bülent Korkmaz katıldı.

"HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE SPOR MERKEZİ OLMASI"

Programa minik sporcuların ilgisi yoğundu. 'Sporla ilgilenen çocuklarımızın önünü açmamız lazım' diyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, spor kulüplerine destek olunması gerektiğinin altını çizdi. Spor yapan gençlerin sayısını artırmalıyız diyen Başkan Dursun, "Göreve geldiğimizde her mahalleye spor merkezi yapmak istiyoruz demiştik. Bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Esentepe'de riskli bulunduğu gerekçesiyle yıktığımız hizmet binasının yerine de spor ve kültür merkezi yapıyoruz. Böylece gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırırken güzel bir alanda spor yapmalarına vesile olacağız" dedi.

"İYİ BİR SPORCU ETRAFINA ÖRNEK OLMALI"

Galatasaraylı eski futbolcu ve teknik direktör Bülent Korkmaz yaptığı konuşmasına, programda olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı. Bülent Korkmaz," Spor olmazsa olmazdır, bir yaşam tarzıdır. İyi bir sporcu her anlamda etrafına örnek olmalıdır. İnşallah hepiniz ilerde çok güzel yerlere gelir, hatta milli formayı giymenin gururunu yaşarsınız" diye konuştu.

Öğrenciler, Bülent Korkmaz'ı soru yağmuruna tuttu. En heyecanlı maçınız hangisiydi sorusuna yanıt veren Bülent Korkmaz" 2000 yılındaki UEFA kupası maçıydı. İlk defa Türk bir takım kupa almıştı. Çok heyecanlıydı" diye belirtti.

Konuşmaların ardından fuaye alanına geçildi. Formadan tekvando kıyafetine,  toptan eldivene 41 çeşit malzeme kulüplere teslim edildi. Sporcular Bülent Korkmaz ve Başkan Dursun ile bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Yorumlar