SULTANBEYLİ

Sultangazi'de riskli bina yıkıldı başkan anbean izledi

Sultangazi Belediyesi, riskli olduğu belirlenen Eğitime Destek Akademisi Engelliler Koordinasyon Merkezi binasının yıkımını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, çalışmaları anbean takip etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Sultangazi'de riskli bina yıkıldı başkan anbean izledi

"Deprem değil bina öldürür." 6.8 şiddetindeki Elazığ depremi, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu bir kez daha hatırlattı. Yaşananlar tüm Türkiye'yi derinden etkilerken depreme karşı alınacak önlemlerin hayati değer taşıdığı bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Tedbiri elden bırakmayan Sultangazi Belediyesi, ilçede bulunan hizmet binalarında dayanıklılık testi yaptı. Esentepe Mahallesi'nde bulunan Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi Engelliler Koordinasyon Merkezi binasının riskli olduğu belirlendi. Belediye tarafından boşaltılan bina, bugün ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Av. Abdurrahman Dursun

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da çalışmaları yakından takip etti. Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremin tüm ülkeyi derinden sarstığını belirten Başkan Dursun, binaların dayanıklılığı konusunda çok hassas olunması gerektiğini vurguladı.

 Yıkılan binanın yerine çok daha sağlam bir bina yapılacağı müjdesini veren Başkan Dursun, "Yaptığımız testler sonrası depreme dayanıklılığı son derece zayıf olduğunu gördüğümüz Eğitime Destek Akademisi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin yıkımını gerçekleştirdik. Burayı Semt Spor, Eğitim ve Kültür Merkezi haline getirerek çok daha sağlıklı bir binada Sultangazili hemşehrilerimize hizmet verme imkanımız olacak” dedi.

Başkan Dursun, hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlara da şöyle seslendi: "Binalarımızı lütfen kontrol ettirelim. Eğer depreme dayanıklılığı konusunda şüpheniz varsa bundan geri durmayın ve bu binalarda yaşamayı artık bırakalım. Bizim de belediye olarak desteklerimizle Sultangazi’de olası bir depremde can kaybı olmaması için gayret edelim” 

Yorumlar