SULTANBEYLİ

Sultanbeyli Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan belgeselin galası yapıldı

Sultanbeyli Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan “Kültüre Adanmış Bir Ömür” belgeselinin galası Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sultanbeyli Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan belgeselin galası yapıldı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından Sultanbeyli Belediyesi’nin desteğiyle TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın yazarlığının 50. yılı dolayısıyla hazırlanan “Kültüre Adanmış Bir Ömür” isimli belgeselin galası Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Gala programında konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Dünyanın en güçlü ülkesi olabilmenin temel yapı taşları kültür ve sanattan geçiyor. Edebiyat alanında kültür temellerini atamazsanız yozlaşmış bir kültür ve esamesi okunmayan bir dille karşı karşıya kalırsınız. Bin yıllık irfan, ilim ve hikmet dolu medeniyetimizin kültürel bakiyesini gençlere aktarabilmek, bugün hayatta olan kültür insanlarımıza gereken değeri göstermekten geçiyor. Kültür ve sanatı ihmal etmiş bir toplum ne geleceğe aydınlık bakabilir ne de elde etmiş olduğu kazanımları sonsuza dek koruyabilir. Bu noktanın özellikle altını çizmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, D. Mehmet Doğan’ı anlattığı açılış konuşmasında, “Bir olmazsak, birlik olmazsak bugünü doğru okuyamayacağımızın, yarına dair geniş çaplı bakamayacağımızın şuuruyla Yazarlar Birliği’ne önderlik etmiştir. Doğan’ın önderliğinde Yazarlar Birliği, geçmişten bugüne getirebildiğimiz güçlü edebiyat mirasımızı geleceğe aktarmanın idealini taşımıştır. Bugün fark edilen bazı meseleleri TYB 40 yıldan beri söylemektedir. Siyasette, ekonomide iktidar olunabilir ama kültürde yoksanız bütün kazanımlarınız bir anda kaybolur, hakikatini daima dillendirmiştir.” dedi.

Belgesel gösteriminin sonunda teşekkür konuşması yapan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, “Bugüne kadar bütün çalışmalarımızı milletimiz, memleketimiz için yaptık. Kültürümüze katkı sunmaya çalıştık. Bir iltifat beklemedik. Bir vazife şuuru içinde hareket ettik. Gösteriş ve nümayişten uzak kalmaya gayret ettik. Türkiye Yazarlar Birliği’nin 40’ıncı yılı bizim için ödül oldu. 40’ıncı yılımız bereketli geçti. Bu belgesel de bizim için ayrı bir ödül oldu. Yol arkadaşlarıma, Şube Başkanımız Mahmut Bıyıklı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Kültüre Adanmış Bir Ömür” adını taşıyan belgeselde, Doğan’ın çocukluğundan bugüne, yazarlığı ve kültür hayatımızdaki serüveni konu ediliyor.

Yorumlar