SULTANBEYLİ

Mustafa Kutlu Kütüphanesi Sultanbeyli'de açıldı

Sultanbeyli Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan ve yeni görüntüsüyle kitapseverlerden tam not alan Mustafa Kutlu Kütüphanesi yapılan törenle hizmete girdi.

Mustafa Kutlu Kütüphanesi Sultanbeyli'de açıldı

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin açılışta yaptığı konuşmada Sultanbeyli’ye 9 kütüphane kazandırdıklarını ifade ederek, “Kitaplarla yeni bir dünya kurma niyetindeyiz”. dedi.

Sultanbeyli yeni eğitim yatırımlarıyla çıtasını hızla yükseltiyor. 10 yılda 40’a yakın okul kazanan ilçe, 9 yeni kütüphanesiyle de kitap sayısını 150 bine çıkarttı. Kısa süre önce tadilata alınan kütüphane, tadilatın ardından yeni görüntüsüyle büyük beğeni topladı. Açılışa AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldı.

Mustafa Kutlu Kütüphanesi Göz Doldurdu
2011 yılında Aydos Kütüphanesi adı ile hizmet vermeye başlayan kütüphane günümüze kadar hızlı bir şekilde gelişti. Her geçen gün artan kullanıcı sayısı yeni ihtiyaçlar ortaya çıkardı. Modern tasarımla kütüphane yeni bir görüntüye kavuştu. Mevcut kitap okuma alanları genişletildi, çocuk kütüphanesi eklendi. 40 kişilik olan okuma salonu 75’e çıkartıldı. Kütüphaneye edebiyat dünyamızın önemli bir hikayecisi olan Mustafa Kutlu’nun adı verildi. Kütüphanenin içinde 30 bin kitap bulunuyor. Haftanın her günü hizmet veren kütüphane, Dewey sistemine göre tasnif edildi.

“Eğitim Bizim En Büyük Önceliğimiz"
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’nin son dönemde büyük gelişmeler kaydettiğini ifade ederek, “Eğitim bizim en büyük öncelikli konumuz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla Sultanbeyli’de adeta bir eğitim devrimi gerçekleştirdik. 40’a yakın okul kazandırdık ilçemize. Diğer taraftan 9 kütüphanemiz gençlerimizin ve kitapseverlerimizin hizmetinde. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla bilim ve teknoloji merkezimizi hizmete açtık. Eğitim alanında yeni yatırımlar planladık. İnşallah halkımızın teveccühleriyle yeni dönemde eğitim kampüsleri, spor kompleksleri ve geleceğin meslekleri merkeziyle gençlerimize yatırımlarımızı sürdüreceğiz”. dedi.

Sultanbeyli’nin geçmişten gelen sorunlarını artık geride bıraktığını kaydeden Başkan Keskin, “Hamdolsun mülkiyet meselemizi geride bıraktık. Tüm parsellerimizde kadastro çalışmaları sürüyor ve tebligatlarını alan hemşehrilerimiz tapularını almaya devam ediyor. İşlemlerin daha kolay ilerlemesi için mülkiyet ofisimizi hizmete aldık. İnşallah yeni dönemde Sultanbeyli’nin önü daha da açık olacak”. ifadelerini kullandı.

Yeni dönemin projelerinden de bahseden Başkan Keskin Sultanbeyli’nin yeni mesire alanları, teleferik, kongre ve kültür merkezi, macera parkları, seyir terasları, yeni spor salonları ve yüzme havuzları, şehir kütüphanesi, geleceğin meslekleri merkezi, engelsiz yaşam merkezi ve aile akademisi, Yenidoğan-Hastane-Çeşme Durağı arası metro hattı, bisiklet yolları, sanat müzesi, akıllı şehircilik uygulamaları gibi mega projeler kazanacağının müjdesini verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da açılış programına katıldı

Kurtulmuş yaptığı konuşmada Sultanbeyli’de yaşadığı bir anısını aktardı. Sultanbeyli’nin İstanbul’un parmakla gösterilen bir ilçesi haline geldiğini kaydeden Kurtulmuş, “Sultanbeyli’nin bu seviyeye gelmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hüseyin Keskin Bey’de geçtiğimiz iki dönemde gerçekten samimiyet ve tevazuuyla çalışarak Sultanbeyli’nin çehresinin değişmesi için bütün gücüyle gayret sarf etti. Hükümetimizde Sultanbeyli’nin en eski meselelerinden biri olan tapu meselesinin, mülkiyet meselesinin çözülmesi için özel bir çabayla Sultanbeyli halkının taleplerini karşılamış oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Sultanbeyli bu yapılan hizmetlerin karşılığını burada Hüseyin Keskin’e, İstanbul Büyükşehir’de Binali Yıldırım Bey’e 31 Mart’ta destek vererek gösterecektir. Hizmetleri sandığa en güzel şekilde yansıtacaktır.” dedi.

Kütüphanelerin ülkelerin gelişiminde büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Bir kütüphane açılışı söz konusu olduğunda buraya koşa koşa geldik. Çünkü şunu biliyoruz. Bir ülkenin en büyük gücü, sadece topu tüfeği, savaş araçları, fabrikaları değildir. Bir ülkenin en büyük gücü ülkeyi baştan aşağı imar edebilecek medeniyetine bağlı, kendisini bilen ve Rabbini bilen gençleri yetiştirebilmektir. İlimle kitapla, kendisini tanımakla ilgili her türlü faaliyetin Türkiye’ye yapılacak en büyük hizmet olduğunu biliyorum. Sayın Belediye Başkanımızı, Sultanbeyli Belediyemizi Mustafa Kutlu Kütüphanesi açılışı dolayısıyla tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da bir selamlama konuşması yaparak kütüphanenin hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar