ŞİŞLİ

Sarıgül'den CHP'ye Şişli'yi kaybettirecek karar!

Mustafa Sarıgül yıllarca yönettiği Şişli'den aday olmak için CHP'ye başvurmuştu. CHP yönetimi ise Sarıgül'ün Şişli'den aday olmasına sıcak bakmıyor.

Sarıgül'den CHP'ye Şişli'yi kaybettirecek karar!

Şişli dışında başka bir yerden adaylığa yanaşmayan Sarıgül ilçede çalışmalarına hız verirken, yeni bir planı da devreye soktu. Eğer CHP yönetimi Şişli'den aday göstermezse Sarıgül DSP ya da bir başka partinin çatısı altında adaylığını açıklayacak. Sarıgül'ün İBB ve diğer ilçelerde de kendi adaylarını çıkartacağı da iddialar arasında.

CHP’de Şişli Belediye Başkanlığı için 2014 seçimlerinden sonra başlayan kavganın fitili 2019 yerel seçimleriyle birlikte yeniden ateşlendi.

Şişli’den başkan adaylığı için müracaat eden Mustafa Sarıgül, her fırsatta başka ilçeden aday olmayacağını dile getirdi.

Bir ara Eyüpsultan adaylığı için ismi geçse de bu teklife de olumsuz yanıt veren Sarıgül, kampanyasına Şişli’den start verdi.

Mustafa Sarıgül’ün, Şişli adaylığına sıcak bakmayan CHP’yi zora sokacak bir planı olduğu ortaya çıktı.

Akşam'da yer alan habere göre; Sarıgül’ün öncelikle DSP’den aday olmayı düşündüğü, DSP olmazsa seçime katılacak başka bir partiden aday olabileceği belirtiliyor.

İBB İÇİN SEVİGEN İSMİ ÖNE ÇIKTI

Sarıgül ekibinin DSP ya da başka bir partiden İBB adaylığı için kafasındaki isim de, bir dönem Deniz Baykal’ın sağ kolu olan Mehmet Sevigen. Bunun dışında ilçeler için de farklı isimlerle temas kuruldu.

Balkan göçmenlerinin çok sevdiği ve üç dönem başkanlık yapan Mustafa Değirmenci’yle Avcılar için görüşüldü.

Değirmenci’nin oğlunun da CHP’den adaylık başvurusu bulunuyor. Yine Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen İsmail Ünal da Beşiktaş’a düşünülüyor.

ANAP’tan bir dönem Bakırköy Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Bahadırlı ve Beykoz için Alaattin Köse’yle görüşen Sarıgül’ün bu isimlerden de ‘olur’ aldığı öğrenildi.

CHP'YE KAYBETTİRECEK İSİMLER DE KATILABİLİR

Sarıgül’ün CHP’den aday gösterilmemesi durumunda CHP’den başka isimlerle de temasa geçeceği öğrenildi.

Öncelikli olarak Şişli’yi kazanmak için çalışacak olan Sarıgül’ün CHP’nin bazı belediyeleri kaybetmesinin önünü açacağı konuşuluyor.

Avcılar’ı çok az farkla kazanan CHP’nin, Mustafa Değirmenci’nin Sarıgül organizasyonuna katılması durumunda ilçeyi kaybedeceği parti kulislerinde konuşulmaya başladı.

Yorumlar