ŞİŞLİ

Mustafa Sarıgül'ün istifası Millet İttifakı'nı Şişli'de böldü!

Şişli için çalışmaktan hiç bir zaman yorulmayan Mustafa Sarıgül, bekletilmekten 'yoruldu' ve şok bir kararla istifasını açıkladı. CHP'de aday belirleme sürece çıkmaza girmişken bu kararla bir darbe daha inmiş oldu Millet İttifakı'na. Peki bu istifanın sonucu ne olur?

Mustafa Sarıgül'ün istifası Millet İttifakı'nı Şişli'de böldü!

İnternetİstanbul/ 31 Mart'taki seçime doğru geri sayım devam ederken CHP ve İYİ Parti'nin aday kararsızlığı nedeniyle Millet İttifakı'nın İstanbul için adayları bir türlü belli olmazken, dün bir darbe de Mustafa Sarıgül'den geldi. Peki, Sarıgül'ün hamlesi ne gibi sonuçlar getirecek. Türkiye Gazetesi'nden Rahim Er yazdı.

CHP'de yaşanan aday sancısını kaleme aldığı yazısında Rahim Er, Mustafa Sarıgül'ün Şişli yerine Kâğıthane, Eyüpsultan, Fatih gibi kazanması daha zor olan ilçelere yanaşmayıp istifa kararı almasının kendi için kaçınılmaz bir son olduğunu söyledi.

Rahim Er bunun sandığa etkisi ise; ''Genel merkez, Sarıgül’ü aday garantisi vererek istifadan caydırmazsa CHP oyları veya diğer bir söyleyişle Millet İttifakı, Şişli’de bölünecektir. Bu bölünme de AK Parti yani Cumhur İttifakı’na yarar. Karşı yakadaki bölünme, çok yüksek ihtimalle AK Parti’yi işbaşına getirir'' dedi.

DEVAMINI OKU...

Yorumlar