SİLİVRİ

Silivri Belediye Başkanı'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz mesajında “96 yıldır koruyup kolladığımız Cumhuriyet’e gözbebeğimiz gibi bakmaya devam edeceğiz.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yılını yayınladığı mesaj ile kutladı.

Başkan Yılmaz, zor şartlar altında bugünlere gelindiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün 96’ncı yılını kutladığımız Cumhuriyet; istiklalimizin temeli ve istikbalimizin teminatıdır. Yeniden dirilişin adı, şanlı mücadelenin taçlanışıdır. Türk milleti bugünlere kolay gelmemiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrasında topraklarımıza göz diken ve fiilen işgal eden düşmanlara karşı milletimizin nasıl bir kurtuluş çabası gösterdiği unutulmamalıdır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan milli mücadele, çetin şartlar altında tamamlanarak zaferle sonuçlanmıştır. Harap ve bitap düşmüş bir milletin yeniden doğuşu cümle âleme ilan ve ispat edilmiştir.

‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek teslimiyetçi talep ve şartları reddeden Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ya bağımsızlık ya ölüm’ ifadesiyle de milletimizin haysiyetli ve onurlu bir yaşam sürmesi gerektiğini kararlılıkla ortaya koymuştur. Türk milleti sabretmiş, mücadele etmiş, can ve kan vermiş; nihayetinde yazdığı bağımsızlık destanından Cumhuriyet’i çıkarmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinden bugüne kadar koruyup kolladığımız Cumhuriyet’e gözbebeğimiz gibi bakmaya devam edeceğiz. Bin yıldır Türk’ü yıldırma ve yok etme politikası yürüten dâhili ve hârici mihraklar, çeşitli kılık ve kılıflar ile bugün de aynı heveslerin peşindedir. Ancak bilinmelidir ki sahnelemeye çalıştıkları bin bir çeşit ayak oyunu bozguna uğramaya devam edecektir. Çünkü Türk milleti esarete ve teslimiyete geçit vermeyecek güçte ve iradedir.

Değerli hemşehrilerim, ülkemiz ‘2023 Lider Ülke Türkiye’ yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Bu hedeflere taş koymak isteyen hainlerin planlarını tarumar etmesini çok iyi bilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı, Pençe Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı ile bekasına yönelik tehdit ve tehlike oluşturan tüm unsurlara karşı tavrını net bir şekilde göstermiştir. İstiklal Marşımızın ‘Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl!’ dizelerinde anlatıldığı gibi, binlerce şehit kanıyla sulanmış kutsal topraklarımızda ay yıldızlı al bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır.

Milli duruşumuzdan, şühedaya olan vefamızdan asla ödün vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” 

Yorumlar