SİLİVRİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz öğrencilerle birlikte çöp topladı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Özel Final Okulları öğrencileri tarafından yapılan çevre temizliği davetini kabul ederek öğrenciler ile birlikte çöp topladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz öğrencilerle birlikte çöp topladı

Özel Silivri Final Okulları Eğitim Kurumu öğrencileri, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile bir etkinlik düzenledi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı da etkinliğe davet eden öğrenciler, bugün Başkan Yılmaz ile birlikte çevre temizliği yaptı. Ortaokul Müdürü Melih Kabaklı ve Lise Müdürü Alper Atalay da etkinlikte hazır bulundu.

ATALAY: “ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Lise Müdürü Alper Atalay, gösterdiği ilgi için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür ederek, “Çevremize duyarlı olmak zorundayız. Hep beraber bir çevre temizliği yaptık. Başkanımız temizlik sırasında çok haklı bir şey söyledi. Birinin yere attığı çöpü toplamak için başkası eğilmek zorunda kalıyor dedi. Daha iyi bir yaşam için çevremizi temiz tutmalıyız. Sadece birileri yanımızdayken değil, yokken de dikkat etmeliyiz, içselleştirmeliyiz. Yere çöp atanları da uyarmalıyız. Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bulduğumuz, topladığımız çöp ancak poşetin dibinde, yollarımız güzel temizleniyor, kendisine teşekkür ederim.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “BİZİM KİRLETTİĞİMİZİ BAŞKASI TEMİZLEMEMELİ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Sıfır Atık konusuna da değindiği konuşmasında, “Sizlerle beraber olmaktan, sosyal sorumluluk davetinize icabet etmekten mutluluk duydum. Çevremiz, doğamız, ülkemiz, bize bırakılan miras değil emanettir. Ülkemizi, çevreyi ve doğayı korumak, gelecek nesillere suyu içilebilir, havası solunabilir bir çevre bırakmak zorundayız. Ecdadımızın yaptığı gibi herkes kapsının önünü süpürmeli. Bir başkasının yere attığı çöp için bu ülkede birisi yere eğilerek almak zorunda kalıyor. Sizin, bizim kirlettiğimizi başkası temizlememeli. Sizler okulunuzun çevresini, etraftaki komşularınız kapısının önünü süpürmeli. Daha önce de genç kardeşlerimizle etkinlik yaptık. Gençlerin arasında olmaktan mutluluk ve heyecan duyuyorum. Gençlik merkezleri, müzik okulları, dil kursları bunların hepsini bir bir hayata geçireceğiz. Ama öncelikle doğayı, toprağı, su kaynaklarımızı koruyacağız. Yaşanılabilir bir Dünya arzu edeceğiz. Sıfır Atık Projesi kapsamında evlerinizde ailelerinizi uyarın; aynı poşete camı, pet şişeyi, kağıdı, ev atığını atmayalım. Bunların hepsi dünya ekonomisine katılacak, ormanlar kesilmeyecek, okyanuslar pet şişe ile dolmayacak. Bu nedenle beni buraya davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Sizler de sorgulayan, araştıran, kendini yenileyen, hakkını arayan gençler olun, Mustafa Kemal Atatürk’e layık olun, gözlerinizden öpüyorum.” ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz, okul binası yanındaki mevcut bakımsız basket sahasının işbirliği içerisinde yenilenmesi sözü vererek öğrencilere veda etti.

Yorumlar