SİLİVRİ

Silivri Belediye Başkanı Rumeli'ye destek sözü verdi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi yeni eğitim- öğretim dönemi açılış töreninde yaptığı konuşmada destek sözü verdi: “Tüm projelerinize destek olacağımın sözünü veriyorum.”

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Silivri Belediye Başkanı Rumeli'ye destek sözü verdi

İstanbul Rumeli Üniversitesi 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreni bugün yapıldı. Rumeli Üniversitesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

BAŞKAN YILMAZ: “AYAKLARIMIZ ÜZERİNDE DURMALIYIZ”

Rumeli Üniversitesi’nin kurucusu Mehmet Balcı’yı yad ederek konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Rumeli Üniversitesi’nin 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı açılışında sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu dönemin hocalarımıza, öğrencilerimize, üniversitemize, Silivri’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 2015 yılında bu üniversiteyi kurarken bir çok kimsenin ‘Bu çılgın adam kim’ dediği, onun ise usanmadan yılmadan Silivri’mize kattığı değer için Mehmet Balcı’ya Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” dedi. Başkan Yılmaz, üniversitelerin ülkelere kazandırdığı özelliklerini ifade ederek, ülkemizin daha güçlü olabilmesi için eğitim yatırımlarına dikkat çekti ve şu konuşmayı yaptı: “Üniversiteler; siyasi, ekonomik, kültürel ve spor alanlarında ülkelere değer katan kurumlardır. Esasında üniversitesiz bir kalkınmanın mümkün olmadığını incelersek görürüz. Üniversitelere, bilim dünyasına, gençlerin hür iradesini ortaya koyacak çalışma ortamlarının sunulması gerekiyor. Üniversitelerin, Türkiye’nin gerçeklerinden kopuk bir anlayışla idare edilme şansı yok. Türkiye’nin jeopolitik ve coğrafi konumu, her zaman ayaklarının üzerinden sağlam durması gereken bir millet olmamızı zorunlu kılmıştır. Bu sebeple öğrencilerimiz daha fazla çalışmalıdır.”

“YATIRIMLARI ANLAMLI KILAN İNSANDIR”

Başkan Yılmaz, yöneticilerin birçok yatırım yapabileceğini ancak en önemli yatırımın insana olduğunun altını çizerek: “Her yerde o şehre değer katan, marka kent yaratan unsurların en başında üniversiteler geliyor” dedi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Birkaç ay önce öğrencilerle sohbetimizde ilk soru olarak Silivri’deki projelerim sorulmuştu; ‘Kültür Merkezi yapacak mısınız? Spor Salonu yapacak mısınız?’ gibi. O gün verdiğim cevabı tekrarlamak istiyorum. Bizler yol, köprü, baraj, spor salonu, yüzme havuzu yapabiliriz ama bu yaptığımız tüm yatırımlara ruh katacak, onları anlamlandıracak, içini dolduracak yegâne unsurun iyi eğitimli insan olduğunu, ülkesinin milletinin değerlerinden kopmayan insanlar topluluğu olduğunu ifade etmiştim. Yaptığınız Kültür Merkezi’nin içindeki gençlerin Nazım Hikmet’ten, Necip Fazıl’dan, Hüseyin Nihal Atsız’dan bir haber olduğunda o merkezin hiçbir anlamı yoktur. Spor salonlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi zeki, çevik, ahlaklı gençler yoksa o spor salonlarında bir anlamı yoktur. Bunlar beton, demir, mühendislik, paradan öteye gitmeyen yatırımlardır. O yatırımlara ruh katacak bir neslin, gençliğin önlerine düşüp onlara yol açmalıyız.”

ÜNİVERSİTEYE DESTEK SÖZÜ

Rumeli Üniversitesi’ne destek sözü veren Başkan Yılmaz, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Ben Silivri Belediye Başkanı olarak ‘Marka Kent’ hayalime, Rumeli Üniversitesi’nin de ortak olmasını isterim. Yapacağımız tüm projelerde rektör hocamızla da görüşme halindeyiz. Tüm projelerimizde bize destek oluyorlar, ben de tüm projelerinizde üniversiteye destek olacağımın sözünü vermek istiyorum. Yeniden eğitim yılının hem Silivri’mize, hem ülkemize, hem size hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” Konuşmaların ardından tören programı sona erdi. Başkan Yılmaz, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte kokteyl alanına geçerek öğretim görevlileri ve öğrenciler ile sohbet etti.

Yorumlar