SİLİVRİ

Ekrem İmamoğlu Silivri'nin su sorununu nasıl çözecek?

İstanbul'un köylerinde çiftçilikle uğraşan vatandaşların, şehrin göbeğinde yaşayanlarla aynı ücreti ödemesinin adaletsizlik olduğunu savunan Silivri halkı, sorunlarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na anlattı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu Silivri'nin su sorununu nasıl çözecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son ziyareti Silivri'ye oldu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’dan yaklaşık 2,5 saat sunum alan İmamoğlu, toplantı sonrasında gazetecilerin “köylerin su sorununa” ilişkin sorusuna, “Ankara’da bir kanun çıktı. Bizim köyümüzü, kırsalımızı mahalle kabul edip, şehirle aynı statüye oturttu. Buna da İSKİ bu şekilde karar alıyor. Hem biz kendi siyasi bağlantılarımızı hem kendileri kendi siyasi bağlantılarını aktararak, bunun Ankara’daki çözümüne de uğraşacağız” yanıtını verdi.

YILMAZ: “İSTANBUL’UN MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDAKİ MÜCADELESİNE KATKI SUNACAĞIZ”

Yılmaz ise ziyaretle ilgili düşüncelerini, “İBB Başkanı’mızı ve değerli ekibini Silivri’mizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Silivri’deki hoşgörü ikliminin, Silivri’deki yerleşik demokrasi kültürünün buradaki çalışma ortamında başrol oynayacağını ben biliyorum ve buna inanıyorum. Önümüzdeki süreçte de Silivri’nin potansiyellerinin, İstanbul’un marka bir şehir olma yolundaki mücadelesinde katkı sunacağına inanıyorum. Silivri’ye güveniyorum. Bu nokta da Silivri’nin problemlerini konuşma adına da buraya ekibinizle geldiğiniz için de sizlere ayrı ayrı hepinize teşekkür etmek istiyorum” sözleriyle dile getirdi.

SU SORUSUNA YANIT: “ANKARA’DAKİ ÇÖZÜMÜNE UĞRAŞACAĞIZ”

İmamoğlu’na, “Gündemdeki bir mesele, su meselesi konuşuldu mu içeride” sorusu yöneltildi.

İmamoğlu bu soruya şu yanıtı verdi:
“Konuşuldu. Başkan’ımız o konuda ısrarcı; geçmişteki köy statüsüne geçilmesi konusunda. Tabi burada bir kanuni engel var. ‘Ben bu kararı aldım yaptım kanuna aykırı bir şekilde’ diyebilirsiniz ama çok geçerli bir husus değil. Farklı sakıncaları var. Başkanım, ‘O konudaki sakıncayı da göz önüne alırsın sen’ dedi; ama biz ona gelmeden başka türlü nasıl çözebiliriz, bunu Ankara’nın gündemine nasıl taşıyabiliriz, ona bakmak lazım. Çünkü Ankara’da bir kanun çıktı. Yani bizim köyümüzü, kırsalımızı mahalle kabul edip, şehirle aynı statüye oturttu. Buna da İSKİ bu şekilde karar alıyor. Hem biz kendi siyasi bağlantılarımızı hem kendileri kendi siyasi bağlantılarını aktararak, bunun Ankara’daki çözümüne de uğraşacağız. Başkan’ımın bize cesur uyarısını da göze alacağız, bakalım orada ne yapabiliriz.”

Yorumlar