SİLİVRİ

Başkan verdiği sözü tuttu açılışı minik öğrenciler yaptı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yenilenmesi konusunda söz verdiği Kadıköy Şehit Olcay Özcan İlk ve Ortaokulu konferans salonu tamamlandı. Minik öğrenciler açılış töreninde Hazarfen Ahmet Çelebi ve Lagari Hasan Çelebi çocuk oyununu ilgiyle seyretti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başkan verdiği sözü tuttu açılışı minik öğrenciler yaptı

Kadıköy Mahallesi Şehit Olcay Özcan İlk ve Ortaokulu konferans salonunda Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın aracılığı ile yenileme çalışmaları tamamlandı.

Bir ay önce yapılan kütüphane açılışı sırasında mevcut konferans salonu için yenileme sözü veren Başkan Yılmaz, bu sözünü yerine getirerek hayırsever Muharrem Balcı, Fedai Balcı ve Mehmet Kaya’nın katkılarıyla yeni salonu okula kazandırdı. Ziya Gökalp Konferans Salonu açılış kurdelesini Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Kadıköy Mahalle Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik, Okul Müdürü Osman Akgül ve hayırseverler birlikte kesti.

AKGÜL: “ÖĞRENCİLERİMİZ NEZİH ORTAMDA FAALİYET YAPACAK”

Okul Müdürü Osman Akgül, Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek; “Yaklaşık bir, bir buçuk ay önce okulumuzda bir kütüphane açılışı yaptık. Açılışımızda okulumuzun bir konferans salonu ihtiyacı olduğunu sayın başkanımıza ilettiğimizde sağ olsun hemen salonumuzu gezdi ve bir ay gibi kısa bir sürede bir hayırsever yönlendirdi. Fedai Bey ve başkanımız sağ olsun, öğrencilerimiz bundan sonra nezih bir ortamda sosyal ve kültürel etkinlikleri yapacak yeni bir yere sahip oldular. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” dedi.

AY: “ EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları ifade etti: “Günümüzde eğitime önem veren toplumlar her zaman kültürel yönden, sosyal yönden zenginleşmiş, kalkınmış toplumlardır. Son yıllarda ülkemizde de çok ciddi anlamda eğitim yatırımları yapılmakta, ilçemizde de aynı şekilde devam etmektedir. İstanbul’da eğitime gerek eğitim gönüllüsü hayırseverlerimiz gerek kurumlarımız, okul kütüphanelerimize, konferans salonlarımıza ve laboratuvarlara çok ciddi anlamda katkı sağlıyorlar. Kadıköy okulumuza da Osman Hoca’nın gelmesiyle birlikte yeni bir heyecan geldi. Bundan önce kütüphane açılışı yapmıştık, bugün de başkanımız ve hayırseverimizin katkısıyla güzel bir konferans salonu yapılmış oldu. Çocuklarımız burada eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında sosyal, kültür etkinlikler ve proje çalışmaları da gerçekleştirecek. Ben emeği geçen başta başkanımız olmak üzere eğitim gönüllüsü hayırseverimize ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum, salonumuz hayırlı olsun.”

BAŞKAN YILMAZ: “OKULLAR EĞİTİM YUVASIDIR”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, alt yapısı mevcut bulunan konferans salonunun yenilenmesine katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu mesajları verdi: “Biraz önce minik kardeşim güzel bir şey söyledi: ‘Okullar yalnızca dört duvar, üstünde damı olan yerler olmamalı.’ Okullar çocuklarımızın kültürle, sanatla, sporla buluştuğu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık, muasır medeniyetlerin üzerine çıkabilecek nesillerin yetiştiği alanlardır. Biz böyle bir yeri güzelleştirir, çocuklarımızın kültür ve sanatsal faaliyetlerini yapabilecekleri bir alana çeviririz diyerek söz vermiştik. O günden sonra hayırseverimiz Muharrem ve Fedai Bey ile bu salonu yeniledik. Bu gibi sosyal sorumluluk projelerinde görev alan insanları cesaretlendirmeli, ödüllendirmeli, onurlandırmalı ve gururlandırmalıyız ki bu yardımlar devam etsin. Yine Mehmet bey kardeşime de destekleri için teşekkür etmek istiyorum.”

“KÜTÜPHANESİZ, TİYATRO SALONSUZ OKUL KALMAYACAK”

İlçe merkezine uzak köy okulları için proje oluşturduklarını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Merkeze uzak köylerimiz mahallelerimiz var. Silivri merkezdeki çocukların aldığı eğitimi, katıldığı kültürel sanatsal etkinlikleri köylere de yaygınlaştırmalıyız. Şuanda da bir proje tasarlıyoruz. Köy okullarımızdan başlayarak ilçemizde kütüphanesiz, tiyatro salonsuz, konferans salonsuz okul olmasın diyeceğiz. Bu projelerde de hayırseverler ile birlikte belediyemize yük getirmeden, kıt kaynakları doğru kullanarak çalışmalarımıza en küçük köylerimizden başlayacağız. Bu salonda da çocuklarımıza bol eğlenceli oyunlar diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda buradaki çocuklarımız ilk piyesini oynasınlar,  biz de gelelim seyredelim.” diye konuştu.

“TSM KOROMUZ KÖYLERDE MÜZİK DİNLETİSİ YAPACAK”

Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam ederek, “Bizim ayda üç tane tiyatro oyunumuz var. Bir tiyatro oyunumuzu da gündüz matinesine çevirdik. Hanımefendileri köylerimizden taşımalı sistem ile alıp şehir merkezimizde tiyatro seyrettiriyoruz. Kadıköy Mahallemiz gibi böyle salonları olan köylerden başlayarak, Türk Sanat Müziği Koromuzu da sizlerin ayağına getireceğiz. Silivri’de kültürün, sanatın ve sporun gitmediği köy kalmayacak. Biz size geleceğiz siz bize gelmeyeceksiniz.” dedi. Programın devamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Yılmaz da hayırseverlere destekleri için teşekkür ederek plaketlerini verdi.

MİNİKLER İLK TİYATRO OYUNUNU SEYRETTİ

Açılış töreninin ardından birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri Silivri Belediyesi Çocuk Tiyatrosu tarafından hazırlanan Hazarfen Ahmet Çelebi ve Lagari Hasan Çelebi  çocuk oyununu seyretti. Uçmayı ilk kez deneyen iki bilim adamının maceralarının anlatıldığı oyunda minikler bolca eğlendi.

NELER YAPILDI?

Yenileme çalışması kapsamında konferans salonunda duvar boyaması, 80 adet koltuk yapılması, sahne düzenlenmesi, perde sistemi eklenmesi, aydınlatma sistemlerinin kurulması gibi temel işlemler yapılarak modern ve öğrencilerin kullanımına hazır hale getirildi.

Yorumlar