SARIYER

Sarıyer Bahçeköy'de acı tesadüf

Bahçeköy Yenimahalle Doğanbey Caddesi üzerinde bulunan bir binanın kolonları patladı. Olayda ölen veya yaralanan olmazken, büyük korku yaşayan bina sakinleri önlem amaçlı binayı boşalttı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Sarıyer Bahçeköy'de acı tesadüf

Bahçeköy Yenimahalle’de 39 ailenin yaşadığı bir binada gece saat 22.30 sıralarında meydana gelen olay, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Söz konusu olayın 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümüne denk gelmesi vatandaşlara ‘acı bir tesadüf’ dedirtti.

Kolonların patlaması sonucu binada yaşayan vatandaşlar büyük korku yaşadı. Binadakilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, güvenliğin sağlanması için binanın elektrik, su ve doğalgaz hattını keserken, bölgeye güvenlik şeridi çekti.

Olayı duyar duymaz bölgeye giden Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yetkililerden bilgi aldı.

Vatandaşlar sosyal tesise yerleştirildi

Olay yerinde bir toplantı yapan uzman ekipler, vatandaşların can güvenliği için binanın boşaltılması gerektiğine karar verdi. Olay sonrası büyük korku yaşayan vatandaşlar, Kilyos’taki Sarıyer Belediyesi Sosyal Tesisleri’ne yerleştirildi. Ayrıca olayın yaşandığı binanın yakınlarına belediye ekipleri kriz çadırı kurdu. Burada ev sahiplerine bilgiler verilirken, çay ikramı yapılıyor.

Yorumlar