SANCAKTEPE

Sancaktepe Belediyesi askere giden gençleri uğurladı

Vatani görevini yerine getirmek için hazırlanan gençlere, Sancaktepe Belediyesi tarafından asker uğurlama programı düzenlendi. Programa Başkan Av.Şeyma Döğücü’nün yanı sıra; asker hazırlığında olan gençler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Sancaktepe Belediyesi askere giden gençleri uğurladı

Sancaktepe Belediyesi’nin ‘Uğurlar Ola Mehmedim’ sloganıyla düzenlediği asker uğurlama töreninde duygu dolu anlar yaşandı. ‘Kınalı kuzuların’ kınalarını bizzat yakan Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, göreve giden askerlerin seslendirdiği türküleri asker anneleriyle birlikte dinlerken duygusal anlar yaşadı.

Asker kınasının yakılması sırasında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Bugün askerlerimizi, kıymetli evlatlarımızı, ben kınalı kuzularımız diyorum, peygamber ocağına yolcu ediyoruz. Ülkemizin savaş eşiğinde olan bu kritik durumda, Barış Pınarı Harekatı ile barış götürmeye çalıştığımız ama dünya tarafından çok farklı şekilde yansıtılan bu kritik sürecinde, güvenli bölgenin oluşturulması için canlarını ortaya koyan Mehmetçiğimizle birlikte, şu anda bu çocuklarımızın bunu göze alarak askere gidiyor olmaları bizim için çok büyük bir gurur. ‘Ölürsek şehidiz, kalırsak gazi’ diyen bir milletin evlatları bu çocuklarımız. Onlara kınalar yaktık, kurbanlarını kestik, dualar ettik, Kuran’larını okuttuk. Sülüslerini getirdiler, biz de onları küçük hediyelerle askere uğurluyoruz” dedi.

Yorumlar