PENDİK

Yeni caddelere milli güreşçilerin adları verilecek

Pendik Belediyesi'nin Güllübağlar ve Kurtköy Mahalleleri’nde yeni açtığı caddelere Nobel Ödüllü Türk Akademisyen Aziz Sancar ile Milli Güreşçiler Hamza Yerlikaya ve Rıza Kayaalp’ın adları verilecek.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Yeni caddelere milli güreşçilerin adları verilecek

Fen İşleri Müdürlüğü Batı Mahallesi’nden Kurtköy Mahallesi’ne kentin dört bir yanında yol açma ve genişletme çalışması gerçekleştiriyor. Yapımı tamamlanan yeni cadde ve sokaklardaki son işlem ise yeni yollara isim vermek oluyor.

Bu noktada hassas davranan Pendik Belediyesi açılan yollara mümkün olduğu kadar topluma mal olmuş, sanat, edebiyat, spor ve bilim alanında öne çıkmış isimleri veriyor.

Yeni cadde ve sokaklara isimler Pendik Belediyesi Meclis kararıyla alınıyor. Ardından isimler, Büyükşehir Belediyesinde Valilik kararıyla onaylanarak cadde ve sokaklara levhalar asılıyor.

Yeni caddeler nerede?

Güllübağlar Mahallesi’nde Milli Güreşçiler Hamza Yerlikaya ve Rıza Kayaalp isimlerinin verileceği 165’er metre uzunluğundaki caddeler Aytemiz Petrol’ün (Mimar Sinan Caddesi) aşağısından başlayıp Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde sona eriyor.

Kurtköy Mahallesi’nde adı Aziz Sancar olarak planlanan cadde isedereyolu kapsamında,Çamlık Mahallesi Selçuklu Caddesi ile Kurtköy Mahallesi Yıldırım Bayezit Caddesi arasında yer alıyor.

Yorumlar