PENDİK

Pendik seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Pendik seçim sonucu Ahmet Cin kazandı

İstanbul Pendik yerel seçim sonuçları 31 Mart 2019. İstanbul ili, Pendik ilçesi belediye başkan adayları ve seçim sonuçları. İstanbul Pendik ilçesinde seçimi AK Parti adayı Ahmet Cin kazandı.

Pendik seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Pendik seçim sonucu Ahmet Cin kazandı

Milyonların heyecanla beklediği tarihi gün geldi, çattı. 31 Mart sabahı 08:00 itibari ile oy verme işlemi başladı. Sandıkların kapanması ile birlikte seçim sonuçları heyecanı herkesi sardı.

İstanbul Pendik seçim sonuçları ve oy oranları araştıran kişiler en hızlı ve doğru bilgileri bu başlık altından bulabilecekler.

PENDİK 2019 SONUÇLARI

AHMET CİN KİMDİR?

Ahmet Cin Sakarya'da doğmuştur. İlkokulu Sakarya'da, ortaöğrenimini İstanbul Pendik'te tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitiren Ahmet Cin, askerlik hizmetini Amasya'da yapmıştır. Pendik'te mühendislik plastikleri imalat ve ihracatı yapan şirketi ile sanayi sektöründe hizmet vermekte olan Cin, aynı zamanda Mali Müşavir'dir. Siyasete, Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlamış, Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Cin, bu dönemde, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. AK PARTİ İstanbul 1. Bölge Teşkilatından sorumlu İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptıktan sonra, Halkla İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine atanan Cin, halen bu görevini sürdürmektedir. Pendikspor Kulübü Başkanlığı yapmış, Pendik'teki işadamları ve sanayicilerin bünyesinde yer aldığı 2005 yılında kurulan Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (PESİAD) kurucu başkanlığını ve halen yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 35 yılı aşkın süredir Pendik'te ikamet eden Cin, evli olup, 3 kız çocuğu babasıdır.

Pendik 2014 seçim sonuçları nasıldı? : Peki geçen seçimde Pendik Belediye Başkanlığı seçimini kim kazanmıştı? 2014 yerel seçimlerinde Pendik Belediyesi için yaşanan seçim yarışı sonrasında sonuçlar şöyle olmuştu:

Pendik 2014 yerel seçim sonuçları
Toplam Sandık Sayısı: 1432
Açılan Sandık Sayısı: 1173

AK Parti: %51.73
CHP: %31.11
MHP: %8.32

Yorumlar