PENDİK

Pendik Belediyesi’nden sürücülere ‘önce yaya’ sürprizi!

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal deneyde yayalara geçiş üstünlüğü veren sürücülere hoş bir sürpriz yapıldı. Yaya geçidinde yavaşlayarak yayalara yol veren sürücüler hem bedava otopark imkanı kazandı. Hem de yaklaşık 50 kişi tarafından ‘Teşekkürler’ pankartı eşliğinde uzun süre alkışlandılar.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Pendik Belediyesi’nden sürücülere ‘önce yaya’ sürprizi!

İçişleri Bakanlığı’nın bu yıl uygulamaya koyduğu trafikte yayalara öncelik tanıyan ‘önce yaya’ kampanyası, Pendik’te ilginç bir sosyal deney ile desteklendi. E-5’i Pendik Merkeze bağlayan Mostar Viyadüğü yaya geçidinde sürücülerin yaya önceliğine uyup uymadı test edildi.

Yolun karşısına geçmek için kaldırımda bekleyen denekler kendisine yol veren sürücülere ‘Teşekkürler’ pankartı açtılar, yaklaşık 50 kişilik grup hep birlikte duyarlı sürücüleri alkışladılar. Yapılan deneyde çoğu sürücünün yeni uygulamadan haberdar olduğu ve yayalara yol verdiği gözlendi.

yaya yolu

BEDAVA OTOPARK ÜYELİĞİ KAZANDILAR

Pendik Belediyesi’nin sosyal deneyi duyarlı sürücülere bedava otopark aboneliği de kazandırdı. Yayalara öncelik tanıyarak örnek davranış sergileyen sürücülere, belediyenin Mostar Kapalı Otopark’ından ücretsiz yararlanabileceği abonelik hediye edildi.

Yorumlar