PENDİK

Pendik Belediyesi'nden örnek davranış! Veresiye defterleri kapatılıyor

Pendik Belediyesi koronavirüs salgını döneminde ekonomik zorluk çeken vatandaşların ve esnafın yardımına koştu. Belediye, hayırseverleri organize ederek esnafta biriken veresiye defterlerinin tek tek kapatılmasına vesile oluyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Pendik Belediyesi'nden örnek davranış! Veresiye defterleri kapatılıyor

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok vatandaş ücretsiz izine gönderilirken, esnaflar da oldukça sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Devlet kaynaklarından, geçim zorluğu çekenlere ve dükkan sahiplerine maddi destek sağlanıyor. Bu süreçte belediyeler de elini taşın altına koyarak karantina döneminde yaşanacak olan olası ekonomik sorunları güçleri yettiğince ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Pendik Belediyesi bu kapsamda biğer belediyelere örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi.

PENDİK'TEKİ BAKKALLARIN VERESİYE DEFTERLERİ KAPATILIYOR

Pendik Belediyesinin başlattığı Pendik Gönüllüsü Projesi kapsamında hayırsever vatandaşlar bakkallardaki veresiye defterleri borçlarını ödüyor.

Şehir genelinde belirlenen 59 bakkalla tek tek görüşen Pendik Belediyesi, hayırseverleri organize ederek veresiye defterini satın alarak vatandaşların borçlarını kapatıyor.

Şu ana kadar 15 bakkalın veresiye borcu kapatıldı. Başlatılan yardım kampanyasıyla zor günler geçiren dar gelirli vatandaşların yüzü gülerken; esnaflar da bu süreçte desteklenmiş oldu.

Yorumlar