PENDİK

Pendik Belediyesi fırsatçılara ceza yağdırdı

Zabıta ekipleri maske, dezenfektan ve kolonya satışı yapan işletmelere denetimlerini artırdı. Kent genelinde yapılan denetimlerde “Koronavirüs (COVİD – 19) fırsatçılığı” yapan 4 firmaya ceza kesildi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Pendik Belediyesi fırsatçılara ceza yağdırdı

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri maske, dezenfektan ve kolonya satışı yapan yerlerdeki denetimlerini artırdı.

Şehir genelinde yapılan denetimlerde geliş faturaları üzerinden ürünlerin uygun fiyatlarda satılıp satılmadığını kontrol edildi. Yapılan denetimlerde 4 iş yerinin Koronavirüs (COVİD – 19) fırsatçılığı yaptığı ve yüksek fiyattan maske, dezenfektan ve kolonya satışı yaptığı tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Eczaneleri bakanlık denetliyor

Eczaneler de maske, dezenfektan ve kolonya satıyor. Ancak eczaneleri denetleme yetkisi Sağlık Bakanlığı’nda bulunuyor. Öte yandan vatandaşlar haksız fiyat artışlarıyla ilgili şikayetlerini Alo175 Tüketici Danışma Hattına bildirebiliyor. Aynı zamanda Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirim uygulamasından da yararlanarak şikayetini anlık olarak Ticaret Bakanlığına iletebiliyor.

Yorumlar